k Back

100e verjaardag van het circuit van Spa-Francorchamps: signeersessie!

25/09/2021 h 25/09/2021 F Aan de kalender toevoegen 2021-09-25 2021-09-25 Europe/London 100e verjaardag van het circuit van Spa-Francorchamps: signeersessie!

De Abdij van Stavelot en de edities "point image" nodigen u graag uit op hun signeersessie, in het kader van de uitgave van hun schetsboek, ter gelegenheid van de 100e verjaardag van het circuit van Spa-Francorchamps.

Evenement in aanwezigheid van de cartoonisten: Jean-François Lentz, Robert Paquet, Benoît Deliège, Pierre Legein, Yves Plateau, Nicolas Van de Walle, Didier Chardez, Georges Van Linthout, Francis Carin, Christian Papazoglakis en Erik Arnoux! Een toewijding wordt aangeboden bij de aankoop van een boekje, te koop in de museumwinkel.

Over de uitgave van het schetsboekje: Dit boekje is gemaakt als eerbetoon aan Virgile Gauthier, de overleden directeur van de Abdij van Stavelot en voormalig bestuurder van Musées et Société en Wallonie, die zowel een strip- als een motorsportliefhebber was. De banden tussen autosport en stripverhaal bestaan al heel lang, in de knotsgekke races van Michel Vaillant of in de talrijke auto's van Hergé of Jacques Martin. Om de honderdste verjaardag van het circuit te vieren, hebben enkele striptekenaars de pen ter hand genomen, begeleid door Jean-Michel Martin in het voorwoord.

In dit originele schetsboekje kunt u de grote momenten van het circuit herbeleven aan de hand van autocoureurs en sportwagens die de legende van het circuit hebben gesmeed, dankzij een nog niet eerder gepubliceerd verzamelobject!

EEN COLLECTOR'S ITEM VOOR FANS VAN HET MOOISTE CIRCUIT TER WERELD!

Voor meer informatie: bezoek de website

 
Abdij van Stavelot, Cour de l’Abbaye 1 4970 Stavelot Abdij van Stavelot

De Abdij van Stavelot en de edities “point image” nodigen u graag uit op hun signeersessie, in het kader van de uitgave van hun schetsboek, ter gelegenheid van de 100e verjaardag van het circuit van Spa-Francorchamps.

Evenement in aanwezigheid van de cartoonisten:
Jean-François Lentz, Robert Paquet, Benoît Deliège, Pierre Legein, Yves Plateau, Nicolas Van de Walle, Didier Chardez, Georges Van Linthout, Francis Carin, Christian Papazoglakis en Erik Arnoux!
Een toewijding wordt aangeboden bij de aankoop van een boekje, te koop in de museumwinkel.

Over de uitgave van het schetsboekje:
Dit boekje is gemaakt als eerbetoon aan Virgile Gauthier, de overleden directeur van de Abdij van Stavelot en voormalig bestuurder van Musées et Société en Wallonie, die zowel een strip- als een motorsportliefhebber was.
De banden tussen autosport en stripverhaal bestaan al heel lang, in de knotsgekke races van Michel Vaillant of in de talrijke auto’s van Hergé of Jacques Martin. Om de honderdste verjaardag van het circuit te vieren, hebben enkele striptekenaars de pen ter hand genomen, begeleid door Jean-Michel Martin in het voorwoord.

In dit originele schetsboekje kunt u de grote momenten van het circuit herbeleven aan de hand van autocoureurs en sportwagens die de legende van het circuit hebben gesmeed, dankzij een nog niet eerder gepubliceerd verzamelobject!

EEN COLLECTOR’S ITEM VOOR FANS VAN HET MOOISTE CIRCUIT TER WERELD!

Voor meer informatie: bezoek de website

 

Abdij van Stavelot

Één van de oudste kloosterstichtingen van België en uitzonderlijk Waals erfgoed

Of u nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van één van de oudste kloosterfundamenten van België of die van het mooiste racecircuit ter wereld of dat u zich wilt onderdompelen in het artistieke universum van een van de opvallendste personages uit de 19e eeuw, de dichter Guillaume Apollinaire: kom de Abdij van Stavelot ontdekken en maak kennis met dit monument dat op de erfgoedlijst van Wallonië staat.

OGroepen

De Abdij van Stavelot biedt u verschillende groepspakketten aan, gaande van een halve tot een hele dag. De ontdekking van onze 3 musea, de stad Stavelot of het circuit van Spa-Francorchamps, vergezeld van een maaltijd of een proeverij van het Bruine bier van Saint-Remacle zijn de belangrijkste ingrediënten.

Rallyorganisatoren, wandelaars, excursiemanagers, etc. Breng een onvergetelijke dag door in de Abdij door onze 3 musea te bezoeken en uw smaakpapillen te verrassen in een omgeving vol geschiedenis! Ons Museum Café en onze eeuwenoude vertrekken wachten op u. Onze themapakketten zullen alle liefhebbers van motorsport, streek en geschiedenis bekoren.

Bezoek onze musea met uw gezin, in groep of met uw klas. Kies de formule die het best bij u past. Neem gerust contact met ons op!

MBedrijven

De Abdij van Stavelot is zonder twijfel een heerlijke bestemming voor elk type organisatie, met zijn prachtige kloostertuin, zijn drie musea van internationale standaard, zijn prestigieuze zalen en zijn eeuwenoude kelders. De kamers zijn geschikt voor 15 tot 500 personen. Pakketten die seminaries, museumbezoeken, activiteiten, maaltijden, enz. combineren, kunnen op uw behoeften worden afgestemd. Evenementen kunnen ook specifiek worden ontwikkeld in het klooster, musea, tuin, enz. Aarzel niet om ons te contacteren!

LPersonen met specifieke behoeften

De Abdij van Stavelot is Access-i gelabeld en is voor iedereen toegankelijk: gemakkelijk parkeren voor de abdij, aangepaste balie, drie musea met gemakkelijke toegang (liften en hellingen), bezoeken met audiogidsen …

8 B

Praktische informatie

Abdij van Stavelot

Cour de l’Abbaye 1
4970 Stavelot

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Wallonie Destination Qualitélabel Wallonie destination qualité
  • Toegankelijk voor fietserslabel velo
  • Classification des attractions en Wallonie (5)5 soleils
  • Toegankelijk voor PBMlabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo