k Back

Tentoonstelling “De Maas in het hart van onze geschiedenis”

27/06/2018 h 20/10/2018 F Aan de kalender toevoegen 2018-06-27 2018-10-20 Europe/London Tentoonstelling “De Maas in het hart van onze geschiedenis”

Een rivier is leven, beweging, uitwisselingen, energie. De Maas heeft, net als vele andere rivieren, altijd mannen aangetrokken. Voor de levering van drinkwater en visbestanden was het een echte voorraadkamer. De Maas maakt ook uitwisselingen op korte en lange afstand mogelijk door middel van boten die zijn aangepast aan de loop van de rivier. Het levert ook de energie die nodig is voor de verschillende ambachtelijke en industriële activiteiten die worden uitgevoerd door mannen die aan de waterkant leven. De oudste perioden zijn de sporen van bruggen, pieren, dijken en molens die ons bereiken. De man staat niettemin centraal in de tentoonstelling, met zijn veelvoudige behoeften; hij is een acteur van verandering en zal het gezicht van de rivier duurzaam veranderen sinds de Middeleeuwen. Van woensdag 27 juni tot en met zaterdag 20 oktober 2018. Opening dinsdag 26 juni 2018 om 18.30 uur (alleen op uitnodiging). Open van dinsdag tot zaterdag van 10u tot 17u. Gesloten op zondag (behalve op zondag 1 juli, 5 augustus, 2 september 9 september en 7 oktober 2018 van 13u tot 17u) op maandag, feestdagen en donderdag, 27 september 2018. Een conferentie met als titel "De Maas kern van onze geschiedenis "zal in de hal van het Paul Lohest Luik Archeoforum worden gehouden zal worden geleverd donderdag 11 oktober om 18:30 door Marc Süttör, professor aan de universiteit in de middeleeuwse geschiedenis aan de Universiteit van Artois-CREHS.

Archeoforum van Luik, Place Saint-Lambert 4000 Liège Archeoforum van Luik

Een rivier is leven, beweging, uitwisselingen, energie. De Maas heeft, net als vele andere rivieren, altijd mannen aangetrokken. Voor de levering van drinkwater en visbestanden was het een echte voorraadkamer. De Maas maakt ook uitwisselingen op korte en lange afstand mogelijk door middel van boten die zijn aangepast aan de loop van de rivier. Het levert ook de energie die nodig is voor de verschillende ambachtelijke en industriële activiteiten die worden uitgevoerd door mannen die aan de waterkant leven. De oudste perioden zijn de sporen van bruggen, pieren, dijken en molens die ons bereiken. De man staat niettemin centraal in de tentoonstelling, met zijn veelvoudige behoeften; hij is een acteur van verandering en zal het gezicht van de rivier duurzaam veranderen sinds de Middeleeuwen. Van woensdag 27 juni tot en met zaterdag 20 oktober 2018. Opening dinsdag 26 juni 2018 om 18.30 uur (alleen op uitnodiging). Open van dinsdag tot zaterdag van 10u tot 17u. Gesloten op zondag (behalve op zondag 1 juli, 5 augustus, 2 september 9 september en 7 oktober 2018 van 13u tot 17u) op maandag, feestdagen en donderdag, 27 september 2018. Een conferentie met als titel “De Maas kern van onze geschiedenis “zal in de hal van het Paul Lohest Luik Archeoforum worden gehouden zal worden geleverd donderdag 11 oktober om 18:30 door Marc Süttör, professor aan de universiteit in de middeleeuwse geschiedenis aan de Universiteit van Artois-CREHS.

C Voor meer info:

Archeoforum van Luik

Het Archeoforum van Luik is een van de grootste stedelijke archeologische sites in Europa. Het bevindt zich onder de Place Saint-Lambert, in het stadscentrum. Deze belangrijke plaats voor het erfgoed geeft tijdens een gloednieuw, mysterieus, verrassend en didactisch parcours een uniek beeld van de geschiedenis van de Stad en haar Prinsbisdom. Het project is uitgedacht voor volwassenen en kinderen en wordt het onmisbare vertrekpunt van elk bezoek aan Luik.

OGroepen

Onder de suggesties vind u “Een dag als Prins-Bisschop”. Een parcours die aan groepen van 15 tot 25 personen toelaat drie broeinesten van de geschiedenis van het Prinsdom te ontdekken: het Paleis van de Prins-Bisschoppen, het Archeoforum en de Schatkamer van de kathedraal. Een culturele route in het hart van de stad, gekoppeld aan een maaltijd samengesteld uit gastronomische specialiteiten van Luik.

lZie de aanbieding

JScholen

Terwijl de interactieve iPad tablets een familiebezoek bieden, inclusief spellen en manipulaties voor de jongste, worden verschillende animaties ontwikkeld op basis van verschillende onderwijsniveaus. Deze verschillende educatieve of recreatieve activiteiten behandelen de geschiedenis van de site, de overblijfselen van de verschillende gebouwen die men hier kan ontdekken, maar ook de levensstijlen van onze voorouders.

lZie de aanbieding

MBedrijven

Een polyvalente ruimte met een capaciteit van 150 personen, met beeldrails, een verwijderbaar podium, verlichtings- en geluidsapparatuur, biedt een uitzonderlijke omgeving voor uw recepties, vergaderingen of conferenties. Toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

lZie de aanbieding

6 B

Praktische informatie

Archeoforum van Luik

Place Saint-Lambert
4000 Liège

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Toegankelijk voor PBMlabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo