k Back

Expo “CHARLES DOUDELET EN HET SYMBOLISME”

22/10/2022 h 05/03/2023 F Aan de kalender toevoegen 2022-10-22 2023-03-05 Europe/London Expo “CHARLES DOUDELET EN HET SYMBOLISME”

De tentoonstelling Les Portes d'or. Doudelet et le symbolisme heeft tot doel deze internationale en Belgische symbolistische kunstenaar weer in het licht te stellen. Het volledige “fin de siècle” universum kan worden teruggevonden in het werk van Doudelet. Schilderijen, tekeningen, illustraties van gedichten, prenten en theaterdecors getuigen van een artistiek avontuur dat hij deelt met zijn boezemvriend Maurice Maeterlinck.

Charles Doudelet, Les Portes d'or, rond 1925, lithografie, 34 x 32 cm. Privécollectie. © Félicien Rops Museum

Praktische informatie

Félicien Rops Museum – Gesloten van 06/03 tot 15/05/2023 voor werken!, Rue Fumal 12 5000 Namur Félicien Rops Museum – Gesloten van 06/03 tot 15/05/2023 voor werken!

De tentoonstelling Les Portes d’or. Doudelet et le symbolisme heeft tot doel deze internationale en Belgische symbolistische kunstenaar weer in het licht te stellen. Het volledige “fin de siècle” universum kan worden teruggevonden in het werk van Doudelet. Schilderijen, tekeningen, illustraties van gedichten, prenten en theaterdecors getuigen van een artistiek avontuur dat hij deelt met zijn boezemvriend Maurice Maeterlinck.

Charles Doudelet, Les Portes d’or, rond 1925, lithografie, 34 x 32 cm. Privécollectie. © Félicien Rops Museum

Praktische informatie

Félicien Rops Museum – Gesloten van 06/03 tot 15/05/2023 voor werken!

Van Moderniteit tot Symbolisme met Félicien Rops

Het museum, dat zich in het oude centrum van Namen bevindt, stelt het leven en werk van Félicien Rops voor van het begin van zijn carrière als karikaturist tot zijn meer gewaagde werken. Félicien Rops werd geboren in 1833 en stierf in 1898 en beleefde de 19de eeuw, een periode die gekenmerkt wordt door de industriële revolutie, een evolutie van waarden en normen en de Moderniteit die plaats maakt voor het Symbolisme in de kunst. Het museum wil een plaats zijn waar het temperament van deze uitzonderlijke kunstenaar tot uiting kan komen.

OGroepen

Samen met een gespecialiseerde gids bezoekt u de permanente collectie of de tijdelijke tentoonstelling. Het Félicien Rops museum stelt elk jaar meerdere tijdelijke tentoonstellingen voor rond verschillende thema’s zoals de 19de eeuw, oude of hedendaagse grafische kunst, bepaalde aspecten uit het werk van Rops, enz. Naast een klassieke rondleiding van de vaste collectie biedt het museum ook thematische bezoeken aan zoals het parcours Rops & de Rechten van de Mensen of Rops de brievenschrijver. De rondleiding kan ook worden aangepast op vraag van de groep. De gids nodigt de groepen uit om actief deel te nemen, te reageren en zich te laten verrassen en ontroeren door de werken.

lZie de aanbieding

LPersonen met specifieke behoeften

Een museum betreden kan soms een moeilijke oefening zijn… Want de toegangsprijs is niet de enige drempel om cultuur te beleven…Het museum biedt speciale bezoekprogramma’s aan, aangepast voor personen met beperkte mobiliteit en/of voor sociale organisaties.

lZie de aanbieding

JScholen

Het museum ziet zichzelf als de plaats waar het buitengewoon temperament van Félicien Rops tot uitdrukking komt en biedt een brede waaier aan pedagogische formules aan. Het bezoek met creatief atelier, de dag in het museum, de focus op het kleuteronderwijs, het Parcours Rops de brievenschrijver, het Parcours Rops & de Rechten van de Mens en het Parcours voor jongeren zijn enkele mogelijkheden om het Rops museum te ontdekken.

lZie de aanbieding

MBedrijven en organisaties

Het Rops museum is gelegen in het historisch centrum van Namen en biedt de ruimte voor evenementen van bedrijven en organisaties. Na 18u kan het museum exclusief geopend blijven voor presentaties, drinks, speciale bezoeken… Het werk van Félicien Rops wordt tentoongesteld in een ruimte van 900 m² over twee verdiepingen. Bij mooi weer is de tuin de ideale plaats voor een aangename receptie. Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen met het museum.

lZie de aanbieding

6 B

Praktische informatie

Félicien Rops Museum – Gesloten van 06/03 tot 15/05/2023 voor werken!

Rue Fumal 12
5000 Namur

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Toegankelijk voor fietserslabel velo
  • Classification des attractions en Wallonie (2)2 soleils
  • Toegankelijk voor PBMlabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo