k Back

Expo “De Maas, de mensen”

18/03/2022 h 17/06/2022 F Aan de kalender toevoegen 2022-03-18 2022-06-17 Europe/London Expo “De Maas, de mensen”

De tentoonstellingen La Meuse, les hommes en Les hommes, la Meuse, die in 2012-2013 door het MPMM-team werden ontworpen, zijn nu samengebracht en zullen vanaf 18 maart 2022 te zien zijn in het Rijksarchief in Namen. Deze dubbele tentoonstelling gaat over de ontmoeting met de rivier vanaf haar langzame vorming in het geologische tijdperk tot haar domesticatie door de mens. De mens heeft er vele voordelen en hulpbronnen aan ontleend.

Opgelet: niet te zien bij het MPMM in Bouvignes, maar wel in Les Archives de l’État, Boulevard Cauchy, 41 te 5000 Namen. Gratis toegang Openingstijden: maandag tot vrijdag, van 9u00 tot 16u30 Telefoon: 081 654198

Huis van het Middeleeuws Maaslands erfgoed, Place du Bailliage 16 5500 Bouvignes Huis van het Middeleeuws Maaslands erfgoed

De tentoonstellingen La Meuse, les hommes en Les hommes, la Meuse, die in 2012-2013 door het MPMM-team werden ontworpen, zijn nu samengebracht en zullen vanaf 18 maart 2022 te zien zijn in het Rijksarchief in Namen.
Deze dubbele tentoonstelling gaat over de ontmoeting met de rivier vanaf haar langzame vorming in het geologische tijdperk tot haar domesticatie door de mens. De mens heeft er vele voordelen en hulpbronnen aan ontleend.

Opgelet: niet te zien bij het MPMM in Bouvignes, maar wel in Les Archives de l’État, Boulevard Cauchy, 41 te 5000 Namen.
Gratis toegang
Openingstijden: maandag tot vrijdag, van 9u00 tot 16u30
Telefoon: 081 654198

Huis van het Middeleeuws Maaslands erfgoed

Een blik op het Middeleeuws erfgoed uit de Maasvallei

« La Maison du patrimoine médiéval mosan » (MPMM) is ondergebracht in het prestigieuze « Spaans huis » van Bouvignes (Dinant) en heeft tot doel het natuurlijk, historisch en patrimonieel kader van de Maasvallei in de kijker te zetten en terug te blikken op het rijke verleden van de Maasvallei. Het MPMM nodigt u uit op zijn tijdelijke en permanente tentoonstelling te bezichtigen en deel te nemen aan de verschillende animaties die het organiseert.

OGroepen

Het Huis van het Middeleeuws Maaslands erfgoed is het hele jaar door toegankelijk, 7 dagen per week, voor groepen op reservering.

MBedrijven

Op verzoek van een groep kan het Huis van het Middeleeuws Maaslands erfgoed een conferentie organiseren met betrekking tot de thema’s die in het museum worden uitgewerkt of in tijdelijke tentoonstellingen. De conferentie wordt gehouden in het gebouw van het MPMM.

Het MPMM kan ook een groep onder begeleiding van haar eigen spreker verwelkomen.

JScholen

Een brede keuze aan activiteiten wordt aangeboden aan studenten van verschillende onderwijsniveaus (vanaf de 3e kleuterklas).

lZie de aanbieding

KLeid het onderzoek!

Guy, Heer van Bouvignes, werd vermoord! Help Johan de handelaar, met behulp van een boekje, om de moordenaar en het moordwapen te ontdekken door de doolhoven van het MPMM.

Boekjes te koop bij de MPMM (3,50 € / stuk)

4 B

Praktische informatie

Huis van het Middeleeuws Maaslands erfgoed

Place du Bailliage 16
5500 Bouvignes

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Wallonie Destination Qualitélabel Wallonie destination qualité
  • Toegankelijk voor fietserslabel velo
  • Classification des attractions en Wallonie (3)3 soleils
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo