k Back

Expo “Form i Bois”

08/05/2022 h 15/11/2022 F Aan de kalender toevoegen 2022-05-08 2022-11-15 Europe/London Expo “Form i Bois”

De dialoog tussen de werken en de natuur, in combinatie met de bewerking van hout als dragermateriaal, vormen het uitgangspunt van deze openluchttentoonstelling. Zes milieubewuste kunstenaars - C.Baas, E. Boutry, E.Briat , M.Dessardo, C. Griffon du Bellay en Monsieur Plant – hebben kunstwerken of inplantingen bedacht die ter plekke worden uitgevoerd, waarbij rechtstreeks wordt ingegrepen in de architecturale en vegetatiestructuur die kenmerkend is voor het park van het Domein van Seneffe. Land art, figuratie, abstractie, oneigenlijk gebruik en recuperatie van grondstoffen bieden de bezoekers de mogelijkheid om zich af te vragen welke relatie onze maatschappij met het milieu onderhoudt…

Deelnemende artiesten: C.Baas, E. Boutry, E.Briat , M.Dessardo, C.Griffon du Bellay et Monsieur Plant.

Openluchttentoonstelling in het park van het Domaine de Seneffe - Gratis toegang

Openingstijden: van april tot september: elke dag van 8 tot 20 uur. Van oktober tot maart: elke dag van 8 tot 18 uur.

 
Domein van het Kasteel van Seneffe – Museum voor Zilversmeedkunst, Rue Lucien Plasman, 7-9 7180 Seneffe Domein van het Kasteel van Seneffe – Museum voor Zilversmeedkunst

De dialoog tussen de werken en de natuur, in combinatie met de bewerking van hout als dragermateriaal, vormen het uitgangspunt van deze openluchttentoonstelling. Zes milieubewuste kunstenaars – C.Baas, E. Boutry, E.Briat , M.Dessardo, C. Griffon du Bellay en Monsieur Plant – hebben kunstwerken of inplantingen bedacht die ter plekke worden uitgevoerd, waarbij rechtstreeks wordt ingegrepen in de architecturale en vegetatiestructuur die kenmerkend is voor het park van het Domein van Seneffe. Land art, figuratie, abstractie, oneigenlijk gebruik en recuperatie van grondstoffen bieden de bezoekers de mogelijkheid om zich af te vragen welke relatie onze maatschappij met het milieu onderhoudt…

Deelnemende artiesten: C.Baas, E. Boutry, E.Briat , M.Dessardo, C.Griffon du Bellay et Monsieur Plant.

Openluchttentoonstelling in het park van het Domaine de Seneffe – Gratis toegang

Openingstijden: van april tot september: elke dag van 8 tot 20 uur. Van oktober tot maart: elke dag van 8 tot 18 uur.

 

Domein van het Kasteel van Seneffe – Museum voor Zilversmeedkunst

Dankzij de permanente en de diverse tijdelijke tentoonstellingen worden in het Domein van het Kasteel van Seneffe alle aspecten van het maatschappelijk leven in de 18de eeuw belicht. Proef van het kasteelleven en laat u onderdompelen in het museum om de sfeer en het leven tijdens de Verlichting te ontdekken. Ervaar emoties, ontdek wat er toen in de salons gebeurde, maak een reis terug in de tijd… Indien u van wandelen houdt, dan is het Park van het Domein van Seneffe echt iets voor u.

 

OGroepen

Tot uw dienst! De publieksdienst organiseert rondleidingen gepresenteerd door de gidsen van het domein. De “passie” -rondleidingen onthullen de permanente collectie van het museum, het kasteel- en tuinleven, of u nu voor het eerst komt of als u een regelmatige bezoeker bent. Diegenen die “uitzonderlijk” heten, bieden een bezoek aangevuld met een workshop voor een meer actieve ontdekking. Schoolbezoeken zijn bedoeld voor kinderen van 5 tot 12 jaar en voor studenten van het secundair en hoger onderwijs en hun leraren. Ons aanbod omvat ook “op maat ontworpen” VIP-bezoeken, verhalenwandelingen, vergaderingen … en de organisatie van verjaardagen voor kinderen, evenals stages in visuele kunsten met betrekking tot tijdelijke tentoonstellingen. Ontdekken van verschillende sferen, mogelijkheden om een ​​reeks aanbiedingen in groepen of in volledige vrijheid te combineren, …: alles is mogelijk voor alle bezoekers, van alle leeftijden. Dit domein is van u.

lZie de aanbieding

LPersonen met specifieke behoeften

Rondleidingen voor slechtzienden: een bezoek aan de vaste collectie, tuinen en tijdelijke tentoonstellingen, verhalenwandelingen zijn binnen handbereik. Onze gidsen zijn speciaal opgeleid door de vzw “Vrienden der Blinden” om aan de verwachtingen te voldoen. Rondleidingen voor mensen met een mentale en fysieke beperking: onze gidsen passen de “passie”, “uitzonderlijke” en verhalenreizen aan het betrokken publiek aan. Bezoeken “aangepast voor alle publiek” alleen op verzoek voor de dienst van het publiek.

lZie de aanbieding

JScholen

U wilt een schoolbezoek brengen aan het Domein van Seneffe en zijn tentoonstellingen, bekijk onze aanbiedingen in de “Openbare Dienst”. Als u het bezoek wilt voorbereiden of uitbreiden, bieden onze resourcepakketten ideeën voor programma’s en skillsets, evenals tekst- en illustratiemiddelen. Tot ziens in het lerarengebied.

lZie de aanbieding

MBedrijven

Elke evenementenorganisatie op het Domaine de Seneffe is uniek. Of het nu om een zakelijke bijeenkomst, een galadiner of een zakelijk seminarie gaat, onze afdeling “Verhuur” staat voor u klaar. Ons domein heeft plaatsen op het hoogtepunt van uw verlangens. Of het nu in de lounges op de kasteelvloer, de oranjerie, het theater of in de tuinen is, alles wordt gedaan om het succes van uw event te waarborgen. Privilege bezoek, cocktail, prestigieus diner, conferenties, seminars … Niets is onmogelijk!

lZie de aanbieding

3 B

Praktische informatie

Domein van het Kasteel van Seneffe – Museum voor Zilversmeedkunst

Rue Lucien Plasman, 7-9
7180 Seneffe

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Toegankelijk voor fietserslabel velo
  • Classification des attractions en Wallonie (4)4 soleils
  • Toegankelijk voor PBMlabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere activiteiten in hetzelfde thema