k Back

Expo “HET MITHRAS MYSTERIE: ONDERDOMPELING IN EEN ROMEINSE CULTUS”

20/11/2021 h 17/04/2022 F Aan de kalender toevoegen 2021-11-20 2022-04-17 Europe/London Expo “HET MITHRAS MYSTERIE: ONDERDOMPELING IN EEN ROMEINSE CULTUS”

In de voetsporen van de god Mithras dompelt het Koninklijk Museum van Mariemont u onder in een van de meest mysterieuze cultussen uit de Romeinse oudheid!

Praktische informatie
Koninklijk Museum van Mariemont, Chaussée de Mariemont, 100 7140 Morlanwelz Koninklijk Museum van Mariemont

In de voetsporen van de god Mithras dompelt het Koninklijk Museum van Mariemont u onder in een van de meest mysterieuze cultussen uit de Romeinse oudheid!

Praktische informatie

Koninklijk Museum van Mariemont

Een prachtig en uitzonderlijk eigendom waar kunst, cultuur en natuur in elkaar verweven zijn!

Mariemont is een indrukwekkende plaats van dialoog tussen kunst, cultuur en natuur met unieke verzamelingen uit Oost en West, verleden en heden, fauna en flora. Mariemont is onder andere een Engels landschapspark van 45 hectaren met één van de mooiste arboreta van België en de ruïnes van het paleis van Karel van Lotharingen. Het museum zelf is een meesterwerk van de architect Bastin.

OGroepen

De pracht van het Domein, de diversiteit van de permanente collecties en de tijdelijke tentoonstellingen en de bestaande partnerschappen maken het mogelijk een volledige dag activiteiten aan te bieden aan een groep volwassenen.

U kan een volledige dag in het Museum doorbrengen door twee bezoeken te combineren (naar keuze: park en museum of tijdelijke tentoonstelling en permanente collecties of twee verschillende thematieken in de permanente collecties) of een bezoek met een atelier te combineren (rond parfum, thee, het boek…).

U kan ook een dag doorbrengen in de streek en het bezoek aan het Museum combineren met een bezoek bij één van onze partners: de Brouwerij Saint-Feuillien (Le Roeulx), het Domein van Seneffe, het Bois-du-Cazier of nog de ontdekking van Nijvel en van Rebecq, het Centre de la Gravure (La Louvière) of la Maison de l’Imprimerie (Thuin).

LPersonen met specifieke behoeften

Bijzondere bezoekenschema’s zijn ontworpen om te beantwoorden aan de verwachtingen van een publiek met handicap. Direct contact tussen het omkaderingspersoneel en de Pedagogische Dienst maakt de ontdekking van het Museum zo goed mogelijk aan te passen. De leden van de Pedagogische Dienst, het onthaal-en bewakingspersoneel hebben, onder andere, een specifieke opleiding gevolgd voor het onthaal van de persoon met handicap. Een benadering rond de zintuigen is ontworpen voor het publiek met een visuele of auditieve deficiëntie. Dit is ook het geval voor de tijdelijke tentoonstellingen.

JScholen

Een bezoek aan Mariemont, dat is…
Gevarieerde collecties en civilisaties: Egypte, Griekenland, Rome en Italië, het Verre-Oosten, Romeins Gallië, Doorniks porselein, de geschiedenis van het Domein van Mariemont.
Diverse thema’s voor de bezoeken.
Veel ateliers rond de zintuigen.
Mogelijke bezoeken “op maat”.
Een ontmoeting met een dynamiek en beschikbare ploeg.

MBedrijven

Cultuur en natuur gaan hand in hand in het Domein van Mariemont, dat deel uitmaakt van het uitzonderlijk Patrimonium van Wallonië. Een prachtig Engels landschapspark (45ha) en een museum onthalen de kunstwerken die met passie door Raoul Warocqué verzameld zijn. Locaties mogelijk (auditorium van 150 plaatsen) evenals bedrijfsdagen met een formule op maat (bezoek, conferentie, zoektocht…). Aarzel niet om contact op te nemen met de dienst Public relations voor meer informatie via rp@ mariemont.be of 064/2737 58 of 44.

6 B

Praktische informatie

Koninklijk Museum van Mariemont

Chaussée de Mariemont, 100
7140 Morlanwelz

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Wallonie Destination Qualitélabel Wallonie destination qualité
  • Classification des attractions en Wallonie (1)1 soleil
  • Toegankelijk voor PBMlabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere activiteiten in hetzelfde thema