k Back

Expo “Hildegard van Bingen, een vrouw die bier creëerde”

10/09/2022 h 01/11/2022 F Aan de kalender toevoegen 2022-09-10 2022-11-01 Europe/London Expo “Hildegard van Bingen, een vrouw die bier creëerde”

Kom een tentoonstelling van hop ontdekken, in samenwerking met het Musée de la Bière et du Peket de l'Avouerie d'Anthisnes: Hildegard van Bingen, een vrouw die bier creëerde. Wist u dat het Hildegard, een middeleeuwse geleerde, was die hop in het middeleeuwse bier introduceerde? Geboorte gevend aan het moderne bier! Een tentoonstelling over het leven en werk van deze predikant, dichteres, arts, botanicus, taalkundige, componist... kortom, een leidende vrouwelijke figuur van de 12e eeuw!

Praktische info

Megalietenhuis, Place Arsène Soreil, 7 – 6940 Wéris Megalietenhuis

Kom een tentoonstelling van hop ontdekken, in samenwerking met het Musée de la Bière et du Peket de l’Avouerie d’Anthisnes: Hildegard van Bingen, een vrouw die bier creëerde.
Wist u dat het Hildegard, een middeleeuwse geleerde, was die hop in het middeleeuwse bier introduceerde? Geboorte gevend aan het moderne bier!
Een tentoonstelling over het leven en werk van deze predikant, dichteres, arts, botanicus, taalkundige, componist… kortom, een leidende vrouwelijke figuur van de 12e eeuw!

Praktische info

Megalietenhuis

Op zoek naar megalithische kunst en de verloren dolmen (hunebed)

Wéris, the place to be in België als je op zoek bent naar megalieten, en als je één van de mooiste dorpjes van Wallonië wil ontdekken.

In het Megalietenhuis vind je een museum, een cafetarie en een koophoekje. Hier kun je terecht voor informatie over Wéris, de wandelingen, de megalieten, enz.
Wandelkaarten, brochures, postkaartjes, souveniertjes,…. zijn in het koophoekje te vinden.
Het museum biedt een boeiende kijk op de eerste landbouwers en veetelers die – zo’n 5.000 jaar geleden – op deze unieke site in België op het einde van de Steentijd met puddingsteenrotsblokken de dolmens en menhirs hebben geplaatst. Hun leefgemeenschap en leefwijze worden verduidelijkt aan de hand van didactische borden, voorwerpen, maquettes, reconstructies en een audiovisuele voorstelling. Geleid bezoek is mogelijk mits reservatie 2 weken voor de datum van uw bezoek.

KFamilies

Het Megalietenhuis biedt een rit-game getiteld “Op zoek naar verloren dolmen”. Met behulp van een roadbook (in het Frans of in het Nederlands) volgen de families een 5 km lange route vol observatievragen. De antwoorden zullen helpen om de locatie van de “verloren dolmen” te vinden.

In het museum laat een interactieve terminal toe de kleintjes een quiz te maken over het Neolithicum en de ouderen aanvullende informatie over het megalithische veld te bekomen.

JScholen

Leuke activiteiten (voor een ganse of een halve dag) worden georganiseerd voor scholen. Deze activiteiten bestaan ​​uit observatiespellen in het museum en op de archeologische vindplaats, een quiz, een spel op basis van chronologie en een animatie over de evolutie dankzij het vormen van prehistorische schedels. Een educatief dossier kan op verzoek aan de leraar worden verstrekt.

OGroepen

Het museum biedt een brede waaier van rondleidingen. Ze kunnen betrekking hebben op het museum, het dorp Wéris, de kerk, het megalithische veld, de stenen van legendes of de omgeving van la Terre de Durbuy.

Het is mogelijk om in de cafetaria te picknicken  (capaciteit van 50 zitplaatsen).

MBedrijven

Rondleidingen zijn ook gepland voor bedrijven. Deze bezoeken combineren het museumbezoek en een wandeling (vrij of gecommentarieerd) naar de megalieten, waarvan het traject afhangt van de vraag.

PSenioren

Het Megalietenhuis biedt verschillende soorten rondleidingen geschikt voor ouderen. Ze kunnen betrekking hebben op het museum, het dorp Wéris, de kerk, het megalithische veld, de stenen van legendes of de omgeving van la Terre de Durbuy.

LPersonen met specifieke behoeften

In het gebouw werden aanpassingen aangebracht om de toegang voor personen met beperkte mobiliteit te vergemakkelijken. Zo werd een oprit voor de toegang tot het museum geïnstalleerd.

1 B

Praktische informatie

Megalietenhuis

Place Arsène Soreil, 7 – 6940 Wéris

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Wallonie Destination Qualitélabel Wallonie destination qualité
  • Toegankelijk voor fietserslabel velo
  • Classification des attractions en Wallonie (3)3 soleils

Andere activiteiten in hetzelfde thema