k Back

Expo “Le Voyageur et son ombre”

08/10/2022 h 08/01/2023 F Aan de kalender toevoegen 2022-10-08 2023-01-08 Europe/London Expo “Le Voyageur et son ombre”

Om de ontdekking voort te zetten, geeft het BAM carte blanche aan een hedendaagse kunstenaar, Xavier Noiret-Thomé. In navolging van de tentoonstelling laat de beeldend kunstenaar op poëtische wijze de emblematische collecties van het BAM uit de tweede helft van de 20e eeuw – Fontana, Delahaut, Alechinsky, Asger Jorn, Peter Saul en nog vele anderen – herleven en brengt hij ze in dialoog met zijn persoonlijke werken, waarmee hij op zijn eigen manier Miró's reflectie over kunst en haar wortels voltooit.

Praktische informatie

Museum voor Schone Kunsten van Bergen (BAM) – Gesloten voor werken tot voorjaar 2024!, Rue Neuve 8 7000 Mons Museum voor Schone Kunsten van Bergen (BAM) – Gesloten voor werken tot voorjaar 2024!

Om de ontdekking voort te zetten, geeft het BAM carte blanche aan een hedendaagse kunstenaar, Xavier Noiret-Thomé. In navolging van de tentoonstelling laat de beeldend kunstenaar op poëtische wijze de emblematische collecties van het BAM uit de tweede helft van de 20e eeuw – Fontana, Delahaut, Alechinsky, Asger Jorn, Peter Saul en nog vele anderen – herleven en brengt hij ze in dialoog met zijn persoonlijke werken, waarmee hij op zijn eigen manier Miró’s reflectie over kunst en haar wortels voltooit.

Praktische informatie

Museum voor Schone Kunsten van Bergen (BAM) – Gesloten voor werken tot voorjaar 2024!

Elk jaar worden in het BAM (Beaux Arts Mons) verschillende tentoonstellingen op ongeveer 2.000 m² gehouden. De gelegenheid bij uitstek om kennis te maken met een artiest, een kunststroming of een thema dat met de museumcollecties verband houdt.

LPersonen met specifieke behoeften

Een lagere infodesk, een lift, aangepaste toiletten, parkeerplaatsen bij de ingang … maken de BAM voor een groter aantal toegankelijk.

Neem rechtstreeks contact op met het museum voor nadere informatie.

OGroepen

De BAM ligt in het hart van de stad Bergen. Een groepsuitstap bestaat in het combineren van culturele ontdekkingen, hedendaagse architectuur, een nabijgelegen eetruimte en een bruisend stadsleven. De BAM biedt voordelige tarieven voor groepen (vanaf 10 personen) en rondleidingen in het Frans of in vreemde talen.

JScholen

Om de uitwisseling tussen het museum en de school rond hun gemeenschappelijke educatieve rol te bevorderen, biedt de BAM rondleidingen aangepast aan elk leerjaar (in het Frans of in vreemde talen), creatieve workshops om te leren terwijl je plezier hebt en evenementen voor scholen het hele jaar door. Educatieve bestanden zijn ook beschikbaar met de inhoud van het museum, documenten, cursussen om in de klas uit te werken …
Om je zo goed mogelijk op de bezoeken voor te bereiden, is de toegang tot het museum gratis voor leraren.

MBedrijven

Bied uw collega’s, werknemers of partners een lonend ontspanningsmoment in een unieke omgeving. Ontdek de huidige tentoonstelling in de BAM en geniet van een auditorium uitgerust met projectieapparatuur voor uw conferenties, een ontvangstruimte voor uw evenementen of een terras met uitzicht op de stad Bergen.

9 B

Praktische informatie

Museum voor Schone Kunsten van Bergen (BAM) – Gesloten voor werken tot voorjaar 2024!

Rue Neuve 8
7000 Mons

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere activiteiten in hetzelfde thema