k Back

Expo: MARC BUCHY. TENIR À L’OEIL (IN DE GATEN HOUDEN).

28/09/2019 h 05/01/2020 F Aan de kalender toevoegen 2019-09-28 2020-01-05 Europe/London Expo: MARC BUCHY. TENIR À L’OEIL (IN DE GATEN HOUDEN).

Het veranderende oeuvre van Marc Buchy ontsnapt aan de traditionele categorieën van de kunstgeschiedenis. Zelden zijn zijn kunstwerken objecten, en zijn het geen grote prestaties in de strikte zin van het woord. Ten nadele van andere, meer "klassieke" tentoonstellingen, kiest de artiest er over het algemeen voor om de gewoontes van de bezoeker en van de kunstinstelling die hem ontvangt, te verstoren. De tentoonstelling van Marc Buchy, met als titel "Tenir à l'œil" focust op het concept van bewaking en de vele gedragingen die eraan gekoppeld zijn. De kunstenaar interesseert zich niet zozeer in "wat er te zien is" maar wel in "hoe de dingen worden gezien". Hij stelt in vraag welke plaats de geest inneemt tijdens het kijken, en vraagt zich af hoe de geest erin slaagt om een realiteit te construeren, vanuit een oogpunt dat soms vergelijkbaar is met dat van een "oogmachine" en met de gemechaniseerde visie die de huidige debatten over "het kapitalisme van bewaking" aanwakkert.

Een tentoonstelling gemaakt van infiltraties te ontdekken in het museum, parallel met de tentoonstelling van Teresa Margolles.

Curatrice: Dorothée Duvivier

Deze tentoonstelling kadert in de Watch This Space #10 - een programma gewijd aan opkomende creaties, gecoördineerd door 50° nord, een grensoverschrijdend netwerk van hedendaagse kunst.

Parallel aan zijn tentoonstelling in het BPS22 presenteert Marc Buchy zijn tentoonstelling Conditionnel présent in het FRAC Grand Large de Dunkerque, van 21 september 2019 tot 5 januari 2020.

Museum voor Kunst van de Provincie Henegouwen (BPS22), Boulevard Solvay 22 6000 Charleroi Museum voor Kunst van de Provincie Henegouwen (BPS22)

Het veranderende oeuvre van Marc Buchy ontsnapt aan de traditionele categorieën van de kunstgeschiedenis. Zelden zijn zijn kunstwerken objecten, en zijn het geen grote prestaties in de strikte zin van het woord. Ten nadele van andere, meer “klassieke” tentoonstellingen, kiest de artiest er over het algemeen voor om de gewoontes van de bezoeker en van de kunstinstelling die hem ontvangt, te verstoren.
De tentoonstelling van Marc Buchy, met als titel “Tenir à l’œil” focust op het concept van bewaking en de vele gedragingen die eraan gekoppeld zijn. De kunstenaar interesseert zich niet zozeer in “wat er te zien is” maar wel in “hoe de dingen worden gezien”. Hij stelt in vraag welke plaats de geest inneemt tijdens het kijken, en vraagt zich af hoe de geest erin slaagt om een realiteit te construeren, vanuit een oogpunt dat soms vergelijkbaar is met dat van een “oogmachine” en met de gemechaniseerde visie die de huidige debatten over “het kapitalisme van bewaking” aanwakkert.

Curatrice: Dorothée Duvivier

Deze tentoonstelling kadert in de Watch This Space #10 – een programma gewijd aan opkomende creaties, gecoördineerd door 50° nord, een grensoverschrijdend netwerk van hedendaagse kunst.

C Voor meer info:

Museum voor Kunst van de Provincie Henegouwen (BPS22)

ÉÉN VAN DE GROOTSTE KUNSTMUSEA VAN BELGIË

Het BPS22 is het kunstmusem van de provincie Henegouwen. Het bevindt zich in een voormalige industriële hal uit 1911, opgetrokken in glas en ijzer. Het museum biedt een tentoonstellingsprogramma dat geënt is op vragen rond onze maatschappij. Daarvoor worden kunstwerken gebruikt uit de eigen collectie en de verzameling van de provincie Henegouwen, waarvoor het depositohouder is. Klassieke exposities, creaties in situ, evenementgebonden experimenten, uit verschillende artistieke disciplines en uit verschillende esthetieken worden belicht op een oppervlakte van meer dan 2500 m².

In een klimaat dat discussie en vragen bevordert, met respect voor het tempo van elke persoon, stellen de bezoeken onder begeleiding van een facilitator je in staat om de werken te ontmoeten en een moment van ontdekking, leren en bewustzijn van kunst te delen. Naast klassieke rondleidingen, kan de BPS22 op maat gemaakte activiteiten aanbieden waarmee u nieuwsgierigheid en gezelligheid kunt combineren dankzij de gezellige bar.

lZie de aanbieding

Voor elk van de tentoonstellingen bieden de ervaren en gepassioneerde animators van de BPS22 interactieve rondleidingen, een reeks educatieve tools aangepast aan alle schoolniveaus en aan verschillende verenigingen, stages, workshops toegankelijk vanaf 6 jaar en zelfs weekends opgedragen aan peuters. Naast de bezoeken kunnen “L’Atelier” en “Le Laboratoire” groepen ontvangen die de thema’s van de tentoonstellingen willen uitbreiden, evenals bepaalde vragen die de werken aan de orde stellen via verschillende artistieke praktijken.

MBedrijven

Dankzij zijn hybride lay-out, zowel rauw als design, in het hart van Charleroi, is de BPS22 perfect geschikt voor de behoeften van bedrijven en organisatoren van evenementen. Huur de bar, profiteer van een rondleiding (met bijvoorbeeld kinderanimatie als onderdeel van een personeelsfeest), organiseer een congres of vergadering of stel zelfs een dag of nacht à la carte samen. .. Alles is mogelijk bij BPS22.

De BPS22 is perfect geschikt voor bezoekers met een beperking en voor mindervaliden.

lZie de aanbieding

Museum voor Kunst van de Provincie Henegouwen (BPS22)

Boulevard Solvay 22
6000 Charleroi