k Back

Expo: “Matt Mullican – Representing the Work”

16/02/2020 h 18/10/2020 F Aan de kalender toevoegen 2020-02-16 2020-10-18 Europe/London Expo: “Matt Mullican – Representing the Work”

Het MACS presenteert de eerste museale tentoonstelling in België van de Amerikaanse kunstenaar Matt Mullican. Deze retrospectieve, zoals de titel Representing the Work suggereert, is opgebouwd uit de voornaamste onderdelen van zijn œuvre van de afgelopen 40 jaar. Het overzicht vertrekt van de allereerste pictogrammen van de kunstenaar en gaat via zijn performances onder hypnose en zijn kosmologische diagrammen tot zijn befaamde frottages en vlaggen. Met meer dan 1000 beelden, gehaald uit encyclopedieën of van het internet of gemaakt door de kunstenaar zelf, is de tentoonstelling een unieke gelegenheid om ondergedompeld te worden in het obsessieve en eigenaardige universum, dat soms dicht lijkt aan te leunen bij art brut, van een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de ‘Pictures Generation’. © Roberto Ruiz / Courtesy Projecte SD

Wanneer?  Van 16/02 tot 18/10/2020. Open van dinsdag tot zondag van 10 tot 18u, met uitzondering van de periodes waarin de tentoonstellingen worden opgesteld en afgebroken. Prijs? Individueel ticket €10, kortingstarief €6 (seniorenkaart + 60, studentenkaart + 18 en groepen min. 15p), kortingstarief €2 (kinderen van 6 tot 18 jaar en schoolgroepen), kortingstarief €1,25 (Artikel 27).
MACS – Museum voor Eigentijdse Kunsten van de Federatie Wallonië-Brussel, Rue Sainte-Louise 82 7301 Hornu MACS – Museum voor Eigentijdse Kunsten van de Federatie Wallonië-Brussel

Het MACS presenteert de eerste museale tentoonstelling in België van de Amerikaanse kunstenaar Matt Mullican. Deze retrospectieve, zoals de titel Representing the Work suggereert, is opgebouwd uit de voornaamste onderdelen van zijn œuvre van de afgelopen 40 jaar. Het overzicht vertrekt van de allereerste pictogrammen van de kunstenaar en gaat via zijn performances onder hypnose en zijn kosmologische diagrammen tot zijn befaamde frottages en vlaggen. Met meer dan 1000 beelden, gehaald uit encyclopedieën of van het internet of gemaakt door de kunstenaar zelf, is de tentoonstelling een unieke gelegenheid om ondergedompeld te worden in het obsessieve en eigenaardige universum, dat soms dicht lijkt aan te leunen bij art brut, van een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de ‘Pictures Generation’.
© Roberto Ruiz / Courtesy Projecte SD

Wanneer?  Van 16/02 tot 18/10/2020. Open van dinsdag tot zondag van 10 tot 18u, met uitzondering van de periodes waarin de tentoonstellingen worden opgesteld en afgebroken.
Prijs? Individueel ticket €10, kortingstarief €6 (seniorenkaart + 60, studentenkaart + 18 en groepen min. 15p), kortingstarief €2 (kinderen van 6 tot 18 jaar en schoolgroepen), kortingstarief €1,25 (Artikel 27).

MACS – Museum voor Eigentijdse Kunsten van de Federatie Wallonië-Brussel

Bijzonder werelderfgoed

Het MACS is gelegen op de oude mijnsite van Grand-Hornu, hoge plaats van het Europees industrieel erfgoed en sinds 2012 geclassificeerd als werelderfgoed!

Sinds zijn opening heeft het museum vrijwel één miljoen bezoekers mogen verwelkomen, 75 tentoonstellingen georganiseerd en voor de promotie van talrijke kunstenaars afkomstig uit de Federatie Wallonië-Brussel gezorgd.

Dank zij grote international kunstenaars zoals Anish Kapoor, Christian Boltanski, Giuseppe Penone of nog Tony Oursler, die er hun eerste voorname expo in België georganiseerd hebben, geniet het MACS voortaan van een uitstekende reputatie ver buiten onze grenzen.

LPersonen met specifieke behoeften

Bezorgd om ieders museum te zijn, ontwikkelt MACS een humanistisch beleid met de hulp van gespecialiseerde verenigingen die het begeleiden in haar aanpak. Zo is er een specifieke mediationaanpak ontwikkeld voor blinden en slechtzienden. Het is gebaseerd op specifieke materiële hulpmiddelen zoals modellen, thermovormen, muzikale fragmenten, teksten in braille en op het gevoelige commentaar van de gids die de groep begeleidt. Het museum organiseert ook rondleidingen aangepast voor verstandelijk gehandicapten.

JScholen

Dompel uw studenten onder voor een bezoek aan hedendaagse kunst. Het MACS-team voor culturele diensten onderzoekt, bedenkt en implementeert de meest geschikte vormen van bemiddeling voor elke nieuwe tentoonstelling. Vergeet niet dat het museum elke 1e woensdag van de maand gratis is voor het schoolpubliek.

lZie de aanbieding

MBedrijven

Op zoek naar een originele en bijzondere plek voor de organisatie van een congres, een teambuilding, een werkdag …? De Grand-Hornu is voor jou! Voormalige mijnsite die door UNESCO is geclassificeerd als werelderfgoed van de mensheid, nu omgebouwd tot een plek die volledig is gewijd aan hedendaagse creatie, Le Grand-Hornu biedt vele formules met of zonder een tentoonstellingsbezoek. Ter plaatse profiteert u ook van een restaurant, een park van meer dan 4 hectare en een grote parkeerplaats.

lZie de aanbieding

OGroepen

De MACS nodigt je uit om een ​​duik te nemen in hedendaagse kunst, in het hart van de historische site van Grand-Hornu, geclassificeerd als werelderfgoed van de mensheid door UNESCO. Ontdek al onze aanbiedingen voor groepen en boek uw bezoek.

lZie de aanbieding

2 B

Praktische informatie

MACS – Museum voor Eigentijdse Kunsten van de Federatie Wallonië-Brussel

Rue Sainte-Louise 82
7301 Hornu

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Wallonie Destination Qualitélabel Wallonie destination qualité
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo