k Back

Expo “Op uw gezondheid”

12/03/2022 h 18/09/2022 F Aan de kalender toevoegen 2022-03-12 2022-09-18 Europe/London Expo “Op uw gezondheid”

In België meer dan waar ook, is bier een echt "instituut"! Deze alledaagse, feestelijke, rituele of gastronomische drank, verkrijgbaar in een groot aantal smaken en kleuren, is nauw verbonden met de geschiedenis van de mensheid en zijn geschiedenis is verloren gegaan in de nevelen van de tijd! Bijna 400 brouwerijen en 1.500 verschillende bieren getuigen van een knowhow en een bloeiende sector.

"Op uw gezondheid" is een tentoonstelling die de geschiedenis en de productie van bier belicht aan de hand van verzamelingen voorwerpen, archiefbeelden, video's, educatieve panelen, een gereconstrueerde barruimte en een verzameling van bijna 2.000 flessen bier.

Een speciale plaats wordt ingeruimd voor de plaatselijke brouwerijen uit de streek van Malmedy.

Praktische informatie

Malmundarium, Place du Châtelet 9 4960 Malmedy Malmundarium

In België meer dan waar ook, is bier een echt “instituut”! Deze alledaagse, feestelijke, rituele of gastronomische drank, verkrijgbaar in een groot aantal smaken en kleuren, is nauw verbonden met de geschiedenis van de mensheid en zijn geschiedenis is verloren gegaan in de nevelen van de tijd! Bijna 400 brouwerijen en 1.500 verschillende bieren getuigen van een knowhow en een bloeiende sector.

“Op uw gezondheid” is een tentoonstelling die de geschiedenis en de productie van bier belicht aan de hand van verzamelingen voorwerpen, archiefbeelden, video’s, educatieve panelen, een gereconstrueerde barruimte en een verzameling van bijna 2.000 flessen bier.

Een speciale plaats wordt ingeruimd voor de plaatselijke brouwerijen uit de streek van Malmedy.

Praktische informatie

Malmundarium

Het Malmundarium betekent veel meer dan juist een museum! Het is namelijk een plaats van ontspanning en van ontdekkingen. Het bestaat uit twee niveaus, die meer dan 3000 m2 bestrijken.  Onder hetzelfde dak vindt men talrijke attracties: de gallerie “Mon’Art”, de leerlooierij, een werkplaats gewijd aan de papierindustrie, een zaal waarin het carnaval in de kijker gezet wordt, de schat van de kathedraal, het Historium op zolder, enz. 

Een moderne onthaal- en dienstenuitrusting staan ter beschikking van de bezoekers: een audiovisuele ruimte, interactieve terminals, audiogidsen, meerdere ruimtes voor tijdelijke tentoonstellingen, vergaderingen en studiedagen.

OGroepen

Zin om Malmedy, zijn geschiedenis, zijn folklore en zijn oude industrieën te ontdekken? Zin om een uniek moment in een oud Benedictijner klooster te beleven? Dan is het Malmundarium de perfecte plek voor jou.

Met of zonder rondleinding is het Malmundarium het ganse jaar open.

lZie de aanbieding

MBedrijven

Seminaries, teambuilding, conferenties, vergaderingen, verschillende evenementen, enz. De verschillende museumzalen van het Malmundarium passen zich aan uw behoeften aan. De formules die u worden aangeboden zijn talrijk en flexibel naargelang uw wensen. Het Malmundarium is de ideale setting om aan uw verwachtingen te voldoen: in de uitzonderlijke omgeving van een voormalig volledig gerenoveerd Benedictijner klooster ontdekt u zijn uitgeruste kamers, zijn prachtige binnenplaats halfbedekt met een zonnescherm, zijn klooster, zijn tijdelijke tentoonstellingen en zijn musea.

lZie de aanbieding

JScholen

Wenst u een ontdekkingsmoment met uw studenten delen op een uitzonderlijke site? Wil je de Malmundarium-tentoonstellingen, de geschiedenis, de folklore en de oude industrieën van Malmedy ontdekken met je studenten? Dan is het Malmundarium de plek voor je schooluitjes! Het hele jaar door biedt het Malmundarium rondleidingen op maat en leuke activiteiten om het carnaval te ontdekken, en niet te vergeten een “must” van ons museum: de vervaardiging van papier aan de tank.

lZie de aanbieding

2 B

Praktische informatie

Malmundarium

Place du Châtelet 9
4960 Malmedy

  • Wallonie Destination Qualitélabel Wallonie destination qualité
  • Classification des attractions en Wallonie (4)4 soleils
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere activiteiten in hetzelfde thema