k Back

Expo: “Recherches 19”

07/12/2019 h 19/01/2020 F Aan de kalender toevoegen 2019-12-07 2020-01-19 Europe/London Expo: “Recherches 19”

De tentoonstelling « Recherches 19 » is het hoogtepunt van een jaar experimenteren in de ateliers van TAMAT en de kans bij uitstek voor de negen kunstenaars om hun visie op textielkunst publiek te maken.

Dankzij onder meer een professionele omkadering door twee artistieke adviseurs, gaan de bursalen aan de slag met de ontelbare technieken die textiel kan bieden: van weven tot recycleren, van beeldhouwen en tekenen tot borduren en graveren, van handwerk tot digitaal, van traditie tot innovatie. Dit artistiek concept, een unicum in de federatie Brussel-Wallonië, houdt al stand sinds 1981 en inmiddels verbaasden al meer dan 300 kunstenaars het publiek door hun moderniserende aanpak. De vernissage vindt plaats op vrijdag 6 december om 18u. U bent hier vriendelijk op uitgenodigd en zal er de kans krijgen kennis te maken met de kunstenaars en de tentoonstellingscatalogus te ontdekken.
TAMAT, Museum voor Wandtapijten en Textielkunsten van de Federatie Wallonië-Brussel, Place Reine Astrid 9 7500 Tournai TAMAT, Museum voor Wandtapijten en Textielkunsten van de Federatie Wallonië-Brussel

De tentoonstelling « Recherches 19 » is het hoogtepunt van een jaar experimenteren in de ateliers van TAMAT en de kans bij uitstek voor de negen kunstenaars om hun visie op textielkunst publiek te maken.

Dankzij onder meer een professionele omkadering door twee artistieke adviseurs, gaan de bursalen aan de slag met de ontelbare technieken die textiel kan bieden: van weven tot recycleren, van beeldhouwen en tekenen tot borduren en graveren, van handwerk tot digitaal, van traditie tot innovatie.

Dit artistiek concept, een unicum in de federatie Brussel-Wallonië, houdt al stand sinds 1981 en inmiddels verbaasden al meer dan 300 kunstenaars het publiek door hun moderniserende aanpak.

De vernissage vindt plaats op vrijdag 6 december om 18u. U bent hier vriendelijk op uitgenodigd en zal er de kans krijgen kennis te maken met de kunstenaars en de tentoonstellingscatalogus te ontdekken.

TAMAT, Museum voor Wandtapijten en Textielkunsten van de Federatie Wallonië-Brussel

250 kunstwerken getuigen van 6 eeuwen textiel

De bij TAMAT aanwezige collecties weerspiegelen de diversiteit van de textielkunsten. Van oude wandtapijten uit de 15de eeuw, opmerkelijk erfgoed van de stad Doornik, via de naoorlogse groepering “Forces Murales”, tot de meest hedendaagse werken, getuigen meer dan 250 werken van 6 eeuwen textiel.

TAMAT biedt ook werkplaatsen aan voor onderzoek en experimenten, een documentatie- en studiecentrum en een werkplaats voor bewaring en restauratie.

OGroepen

Het begeleid bezoek laat toe alle tentoongestelde collecties te benaderen op een route die loopt van de oude Doornikse wandtapijten uit de 15e en 16e eeuw tot de moderne werken en de hedendaagse textielkunst. Specifieke bezoeken betreffende gerichte thematische benaderingen onthullen enkele onbekende aspecten van de voorgestelde werken. Een manier om de collecties anders te ontdekken.

Neem rechtstreeks contact op met het museum voor meer informatie.

LPersonen met specifieke behoeften

De instelling is volledig toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit: parkeerfaciliteiten, een lift, toegangshellingen naar de museumzalen en aangepaste toiletten.

Neem rechtstreeks contact op met het museum voor meer informatie.

JScholen

Het begeleid bezoek laat toe alle tentoongestelde collecties te benaderen op een parcours die loopt van de oude Doornikse wandtapijten uit de 15e en 16e eeuw tot moderne werken en hedendaagse textielkunst. Deze bezoeken kunnen vooraf worden voorbereid met de docenten ten einde hen te integreren in het thema of in het te ontwikkelen programma.

3 B

Praktische informatie

TAMAT, Museum voor Wandtapijten en Textielkunsten van de Federatie Wallonië-Brussel

Place Reine Astrid 9
7500 Tournai

  • Wallonie Destination Qualitélabel Wallonie destination qualité
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo