k Back

Expo “Rothschild verzamelaars. Uitzonderlijke mecenassen en schenkers”

21/10/2022 h 26/02/2023 F Aan de kalender toevoegen 2022-10-21 2023-02-26 Europe/London Expo “Rothschild verzamelaars. Uitzonderlijke mecenassen en schenkers”

Van 21 oktober 2022 tot 26 februari 2023 presenteert het museum La Boverie de tentoonstelling “Rothschild verzamelaars. Uitzonderlijke mecenassen en schenkers". De tentoonstelling is opgezet in samenwerking met het Louvre en neemt de bezoeker mee naar de wereld van de Rothschild-familie, en meer in het bijzonder naar de collecties van enkele vrouwen van de Franse tak van de familie. In het kader van een partnerschap dat in 2016 werd aangegaan met het Louvre (En plein air in 2016 en Viva Roma! in 2018), opent La Boverie met deze tentoonstelling het thema 2022-2023 over collecties.

Toegang: van dinsdag tot zondag, van 10 tot 18u

Meer lezen en praktische informatie

La Boverie, Parc de la Boverie 3 4020 Liège La Boverie

Van 21 oktober 2022 tot 26 februari 2023 presenteert het museum La Boverie de tentoonstelling “Rothschild verzamelaars. Uitzonderlijke mecenassen en schenkers”. De tentoonstelling is opgezet in samenwerking met het Louvre en neemt de bezoeker mee naar de wereld van de Rothschild-familie, en meer in het bijzonder naar de collecties van enkele vrouwen van de Franse tak van de familie. In het kader van een partnerschap dat in 2016 werd aangegaan met het Louvre (En plein air in 2016 en Viva Roma! in 2018), opent La Boverie met deze tentoonstelling het thema 2022-2023 over collecties.

Toegang: van dinsdag tot zondag, van 10 tot 18u

Meer lezen en praktische informatie

La Boverie

Niet te missen in Luik !

Het Musée de La Boverie wil het voortouw nemen in de culturele dynamiek van de Luikse metropool en een uitstalraam worden van zowel de hedendaagse creatie en uiteenlopende culturele projecten als de rijkdom van de historische collecties. Het artistieke project van La Boverie biedt dus tegelijk een programma van internationale tentoonstellingen en een nieuw onderkomen voor de permanente collecties van de Stad Luik.
Het Louvre, de Stad Luik en La Boverie werken samen in het kader van een uitzonderlijk partnerschap, het eerste in zijn soort in Europa.

OGroepen

In het hart van weelderig groen is het museum van La Boverie zowel een museum voor Schone Kunsten als een tentoonstellingscentrum van internationale faam! Deze onmisbare plek in de stad Luik biedt vele rondleidingen en evenementen.

Groepsboeking: +32. (0) 4.221.93.03 – reservation.tourisme@liege.be

lZie de aanbieding

LPersonen met specifieke behoeften

De ontvangst en bemiddeling van kwetsbare mensen (slechthorenden, slechtzienden, …) is één van de belangrijkste speerpunten van het museum, dat tot en voor iedereen wil openstaan. Rondleidingen en bemiddelingsinstrumenten aangepast aan deze doelgroepen werden ontwikkeld door de bemiddelingsdienst. Het museum is volledig toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit. Neem rechtstreeks contact op met het museum voor nadere informatie.

JScholen

Ontwaken en bewustwording van de kunsten vormen de kern van de zorgen van de educatieve dienst. Het museum is een echte plek voor experimenten en biedt een rechtstreeks contact met de kunstwerken; tevens is het een vruchtbare grond voor een unieke ervaring van ontdekkingen. Bezoeken aan het museum worden aangeboden aan uw klassen van kleuterschool tot hoger onderwijs, in de vorm van actieve rondleidingen of ontdekkingsworkshops, in verband met de curricula van de verschillende niveaus.

Schoolboeking: +32 (0) 4.221.68.32 – animationsdesmusees@liege.be

MBedrijven

Het museum beschikt over verschillende zalen: het auditorium (160 pl.), de rotonde (70 pl.) en de luifel (1.200 m²). Wenst u een evenement organiseren in het museum van La Boverie? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden die voor u beschikbaar zijn! Neem  rechtstreeks contact op met het museum voor meer informatie.

6 B

Praktische informatie

La Boverie

Parc de la Boverie 3
4020 Liège

  • Toegankelijk voor PBMlabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo