k Back

Expo “Schoonheid zal de wereld redden”

24/06/2023 h 29/10/2023 F Aan de kalender toevoegen 2023-06-24 2023-10-29 Europe/London Expo “Schoonheid zal de wereld redden”

Van 24 juni tot 29 oktober 2023 verwelkomt de Unesco-erfgoed Belfortsite van Bergen "La beauté sauvera le monde", een openluchttentoonstelling van de Franse fotograaf, journalist, auteur en spreker Thierry Suzan. Deze reporter met internationale faam staat bekend om zijn werk met National Geographic en GEO en heeft talrijke covers, reportages, specials en uitzonderlijke foto's gemaakt. National Geographic heeft trouwens laatst een monografie aan hem gewijd. Gevoelig voor de milieuproblematiek van onze tijd, maar resoluut optimistisch, levert de fotograaf even inspirerende als intelligente getuigenissen over deze Aarde die hij meermaals heeft rondgereisd. Hij plaatst de menselijke dimensie centraal in zijn geëngageerde carrière. Uit zijn werk met GEO is ‘La beauté sauvera le monde’ geboren, een uitgave die verscheen in 2017. Deze zomer wordt de museumpool van Bergen met een totaal ander voorstel. Voor de gelegenheid wordt een nieuwe selectie van 60 foto's getoond van uitzonderlijke plekken of sites die door UNESCO erkend werden, overal ter wereld. In deze context heeft Thierry Suzan in april foto's gemaakt in Bergen, om de Bergense UNESCO-sites vast te leggen. Onuitgegeven foto's van het Belfort, de neolithische vuursteenmijnen van Spiennes en een knipoog naar de rituele Ducasse van Mons worden zo geïntegreerd in het parcours van de tentoonstelling.

Praktische informatie

Op de site van het Belfort Onthaal, ondersteuning bij het bezoek en shop in het UNESCO Erfgoedhuis: rue des Clercs 32, Mons. Dinsdag > zondag - 10u > 18u. Vrije toegang

Belfort van Bergen, Parc du Château 7000 Mons Belfort van Bergen

Van 24 juni tot 29 oktober 2023 verwelkomt de Unesco-erfgoed Belfortsite van Bergen “La beauté sauvera le monde”, een openluchttentoonstelling van de Franse fotograaf, journalist, auteur en spreker Thierry Suzan.
Deze reporter met internationale faam staat bekend om zijn werk met National Geographic en GEO en heeft talrijke covers, reportages, specials en uitzonderlijke foto’s gemaakt. National Geographic heeft trouwens laatst een monografie aan hem gewijd. Gevoelig voor de milieuproblematiek van onze tijd, maar resoluut optimistisch, levert de fotograaf even inspirerende als intelligente getuigenissen over deze Aarde die hij meermaals heeft rondgereisd. Hij plaatst de menselijke dimensie centraal in zijn geëngageerde carrière.
Uit zijn werk met GEO is ‘La beauté sauvera le monde’ geboren, een uitgave die verscheen in 2017. Deze zomer wordt de museumpool van Bergen met een totaal ander voorstel. Voor de gelegenheid wordt een nieuwe selectie van 60 foto’s getoond van uitzonderlijke plekken of sites die door UNESCO erkend werden, overal ter wereld.
In deze context heeft Thierry Suzan in april foto’s gemaakt in Bergen, om de Bergense UNESCO-sites vast te leggen. Onuitgegeven foto’s van het Belfort, de neolithische vuursteenmijnen van Spiennes en een knipoog naar de rituele Ducasse van Mons worden zo geïntegreerd in het parcours van de tentoonstelling.

Praktische informatie

Op de site van het Belfort
Onthaal, ondersteuning bij het bezoek en shop in het UNESCO Erfgoedhuis: rue des Clercs 32, Mons.
Dinsdag > zondag – 10u > 18u.
Vrije toegang

Belfort van Bergen

Enige barokke belfort in België

Het Belfort van Bergen werd opgetrokken tussen 1661 en 1672, en staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit is de enige barokke klokketoren in België en het gebouw speelde eertijds een belangrijke rol in de bescherming van de stad. Door het ritme ingeblazen door zijn beiaard, was het ook beschouwd als een regulerend element van het stadsleven.

Het Belfort herbergt een interpretatiecentrum gewijd aan zijn geschiedenis, heden en verleden, en de criteria die het door UNESCO hebben laten erkennen.

KFamilies

Ga met je gezin op ontdekking naar de plek van het voormalig kasteel van de graaf. Ga op zoek naar de sporen van het kasteel in het park, zoals een kleine archeoloog, en observeer het panorama.

OGroepen

Het belfort bevindt zich in het hart van de stad Bergen. Een groepsuitje is een combinatie van culturele ontdekkingen, hedendaagse architectuur, een nabijgelegen ruimte voor catering en een levendige en dynamische stedelijke omgeving. Het Belfort biedt voordelige tarieven voor groepen (vanaf 10 personen) en rondleidingen in het Frans of in vreemde talen, die u naar de beiaard en de trommel leiden (maximaal 12 personen / groep).

JScholen

Om de uitwisseling tussen het museum en de school rond hun gemeenschappelijke educatieve rol te bevorderen, biedt het Belfort bezoeken aangepast aan elk leerjaar (in het Frans of in vreemde talen), creatieve workshops om te leren terwijl je plezier hebt en evenementen voor scholen het hele jaar door. Educatieve bestanden zijn ook beschikbaar met de inhoud van het museum, documenten, cursussen om in de klas uit te werken … Om je klasbezoeken zo goed mogelijk voor te bereiden, is de toegang tot het museum gratis voor leraren.

MBedrijven

Bied uw collega’s, werknemers of partners een lonend ontspanningsmoment in een unieke omgeving. Ontdek dit unieke UNESCO-erfgoed en geniet van de aanwezige faciliteiten voor uw conferenties, recepties of andere evenementen.

Verschillende ruimtes kunnen tot uw beschikking worden gesteld:
– De Kapel – formule “walking dinner” t/m 60 personen
– De Tuin

LPersonen met specifieke behoeften

Een specifieke ingang (Rue des Gades), een lift, parkeerplaatsen bij de ingang … maken de site van het Belfort voor een groter aantal toegankelijk.

3 B

Praktische informatie

Belfort van Bergen

Parc du Château
7000 Mons

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Toegankelijk voor fietserslabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo