k Back

Expo “TEEN SPIRIT. Adolescentie en Hedendaagse Kunst”

12/02/2022 h 22/05/2022 F Aan de kalender toevoegen 2022-02-12 2022-05-22 Europe/London Expo “TEEN SPIRIT. Adolescentie en Hedendaagse Kunst”

Teen Spirit belicht de adolescentie aan de hand van een groepstentoonstelling van meer dan dertig kunstenaars en negentig werken verspreid over de BPS22. Dit onderwerp werd tot nu toe bijna uitsluitend benaderd via fotografie. Vandaar werd gekozen om werken te selecteren die gebruik maken van andere media. De titel is geïnspireerd op Nirvana's nummer Smells Like Teen Spirit uit 1991, dat de hymne werd van een gedesillusioneerde generatie die getekend werd door sociaal verval en globalisering. Adolescentie is moeilijk te definiëren. In andere samenlevingen bestaat bijvoorbeeld deze periode tussen kindertijd en volwassenheid gewoon niet; voor anderen is het een mythe. Wat onder adolescentie wordt verstaan, verschilt naargelang van het tijdperk en kan niet worden beperkt tot een psychofysiologisch verschijnsel. Deze tentoonstelling probeert een beeld te schetsen van de tiener van hier en elders, zonder hem of haar te karikaturiseren, en wil getuigen van zijn of haar complexiteit, rekening houdend met de sociale achtergrond. Met Teen Spirit wordt ernaar gestreefd de ambities, problemen, talen en gedragingen van adolescenten in verschillende contexten en aan de hand van verschillende artistieke benaderingen te verkennen.

Teen-Spirit-BPS22-2022. © Photo Leslie-Artamonowweb

Verder lezen...

Praktische informatie

Museum voor Kunst van de Provincie Henegouwen (BPS22), Boulevard Solvay 22 6000 Charleroi Museum voor Kunst van de Provincie Henegouwen (BPS22)

Teen Spirit belicht de adolescentie aan de hand van een groepstentoonstelling van meer dan dertig kunstenaars en negentig werken verspreid over de BPS22. Dit onderwerp werd tot nu toe bijna uitsluitend benaderd via fotografie. Vandaar werd gekozen om werken te selecteren die gebruik maken van andere media. De titel is geïnspireerd op Nirvana’s nummer Smells Like Teen Spirit uit 1991, dat de hymne werd van een gedesillusioneerde generatie die getekend werd door sociaal verval en globalisering.

Adolescentie is moeilijk te definiëren. In andere samenlevingen bestaat bijvoorbeeld deze periode tussen kindertijd en volwassenheid gewoon niet; voor anderen is het een mythe. Wat onder adolescentie wordt verstaan, verschilt naargelang van het tijdperk en kan niet worden beperkt tot een psychofysiologisch verschijnsel. Deze tentoonstelling probeert een beeld te schetsen van de tiener van hier en elders, zonder hem of haar te karikaturiseren, en wil getuigen van zijn of haar complexiteit, rekening houdend met de sociale achtergrond.

Met Teen Spirit wordt ernaar gestreefd de ambities, problemen, talen en gedragingen van adolescenten in verschillende contexten en aan de hand van verschillende artistieke benaderingen te verkennen.

Teen-Spirit-BPS22-2022. © Photo Leslie-Artamonowweb

Verder lezen…

Praktische informatie

Museum voor Kunst van de Provincie Henegouwen (BPS22)

ÉÉN VAN DE GROOTSTE KUNSTMUSEA VAN BELGIË

Het BPS22 is het kunstmusem van de provincie Henegouwen. Het bevindt zich in een voormalige industriële hal uit 1911, opgetrokken in glas en ijzer. Het museum biedt een tentoonstellingsprogramma dat geënt is op vragen rond onze maatschappij. Daarvoor worden kunstwerken gebruikt uit de eigen collectie en de verzameling van de provincie Henegouwen, waarvoor het depositohouder is. Klassieke exposities, creaties in situ, evenementgebonden experimenten, uit verschillende artistieke disciplines en uit verschillende esthetieken worden belicht op een oppervlakte van meer dan 2500 m².

OGroepen

In een klimaat dat discussie en vragen bevordert, met respect voor het tempo van elke persoon, stellen de bezoeken onder begeleiding van een facilitator je in staat om de werken te ontmoeten en een moment van ontdekking, leren en bewustzijn van kunst te delen. Naast klassieke rondleidingen, kan de BPS22 op maat gemaakte activiteiten aanbieden waarmee u nieuwsgierigheid en gezelligheid kunt combineren dankzij de gezellige bar.

lZie de aanbieding

JScholen

Voor elk van de tentoonstellingen bieden de ervaren en gepassioneerde animators van de BPS22 interactieve rondleidingen, een reeks educatieve tools aangepast aan alle schoolniveaus en aan verschillende verenigingen, stages, workshops toegankelijk vanaf 6 jaar en zelfs weekends opgedragen aan peuters. Naast de bezoeken kunnen “L’Atelier” en “Le Laboratoire” groepen ontvangen die de thema’s van de tentoonstellingen willen uitbreiden, evenals bepaalde vragen die de werken aan de orde stellen via verschillende artistieke praktijken.


lZie de aanbieding

MBedrijven

Dankzij zijn hybride lay-out, zowel rauw als design, in het hart van Charleroi, is de BPS22 perfect geschikt voor de behoeften van bedrijven en organisatoren van evenementen. Huur de bar, profiteer van een rondleiding (met bijvoorbeeld kinderanimatie als onderdeel van een personeelsfeest), organiseer een congres of vergadering of stel zelfs een dag of nacht à la carte samen. .. Alles is mogelijk bij BPS22.

LPersonen met specifieke behoeften

De BPS22 is perfect geschikt voor bezoekers met een beperking en voor mindervaliden.

lZie de aanbieding

5 B

Praktische informatie

Museum voor Kunst van de Provincie Henegouwen (BPS22)

Boulevard Solvay 22
6000 Charleroi

  • Wallonie Destination Qualitélabel Wallonie destination qualité
  • Toegankelijk voor PBMlabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere activiteiten in hetzelfde thema