k Back

Expo : TERESA MARGOLLES. YOU FALL IN LINE OR THEY PUT YOU IN LINE.

28/09/2019 h 05/01/2020 F Aan de kalender toevoegen 2019-09-28 2020-01-05 Europe/London Expo : TERESA MARGOLLES. YOU FALL IN LINE OR THEY PUT YOU IN LINE.

BPS22 stelt de eerste solotentoonstelling van Teresa Margolles in België voor. Teresa Margolles is afkomstig uit Mexico. Haar werk is een reactie op het geweld dat haar land teistert en toont de hiermee gepaard gaande sociale realiteit. In 2007 maakt Teresa Margolles Decálogo. In het Oude Testament staat de decaloog voor de tien geboden die ‘door Gods vinger' in steen gegraveerd werden. Die van Teresa Margolles bestaat uit tien boodschappen die drugshandelaars bij achterlieten bij moordpartijen. Tu t'alignes ou on t'aligne (Jij schikt je of wij schikken jou) is het 8ste gebod van deze Decálogo. Gegraveerd op de grootste muur van het Museum, verwijst het naar de Mexicaanse context, waar de georganiseerde bendes aan de macht zijn. Maar het doet ook denken aan andere vormen van onderdrukking, zoals de onderwerping aan de wetten van de markt. De titel van de tentoonstelling, het dreigement, weerklinkt doorheen alle voorgestelde werken als een waarschuwing en een overdenking van de vormen van onderwerping en verzet. Het eerste deel van de tentoonstelling toont het fysieke, economische en psychologische geweld dat vrouwen ondergaan, waarbij de nadruk wordt gelegd op hun verschillende vormen van verzet. In de nieuwe producties van het tweede deel van de tentoonstelling staat Charleroi centraal. Teresa Margolles werd gegrepen door het beeld van de industriële overblijfselen, de gebouwen en handelszaken die leegstaan of worden afgebroken. Haar stukken tonen zowel het economische verval van de stad als de huidige transformatie, die weer nieuwe verschoppelingen voortbrengt. Zo realiseerde ze een participatief werk met mensen die ze op straat ontmoette. Door hun gezicht en hun woorden een plaats te geven in het Museum wil ze hen terug een zekere vorm van aanzien geven en vecht ze tegen de banalisering van sociale uitsluiting. Curatrice: Nancy Casielles. GESLOTEN op maandag, op 24, 25, 31 december en op 1 januari.

Museum voor Kunst van de Provincie Henegouwen (BPS22), Boulevard Solvay 22 6000 Charleroi Museum voor Kunst van de Provincie Henegouwen (BPS22)

In 2007 maakt Teresa Margolles Decálogo. In het Oude Testament staat de decaloog voor de tien geboden die ‘door Gods vinger’ in steen gegraveerd werden. Die van Teresa Margolles bestaat uit tien boodschappen die drugshandelaars bij achterlieten bij moordpartijen.
Tu t’alignes ou on t’aligne (Jij schikt je of wij schikken jou) is het 8ste gebod van deze Decálogo. Gegraveerd op de grootste muur van het Museum, verwijst het naar de Mexicaanse context, waar de georganiseerde bendes aan de macht zijn. Maar het doet ook denken aan andere vormen van onderdrukking, zoals de onderwerping aan de wetten van de markt. De titel van de tentoonstelling, het dreigement, weerklinkt doorheen alle voorgestelde werken als een waarschuwing en een overdenking van de vormen van onderwerping en verzet.
Curatrice: Nancy Casielles.
GESLOTEN op maandag, op 24, 25, 31 december en op 1 januari.

C Voor meer info:

Museum voor Kunst van de Provincie Henegouwen (BPS22)

ÉÉN VAN DE GROOTSTE KUNSTMUSEA VAN BELGIË

Het BPS22 is het kunstmusem van de provincie Henegouwen. Het bevindt zich in een voormalige industriële hal uit 1911, opgetrokken in glas en ijzer. Het museum biedt een tentoonstellingsprogramma dat geënt is op vragen rond onze maatschappij. Daarvoor worden kunstwerken gebruikt uit de eigen collectie en de verzameling van de provincie Henegouwen, waarvoor het depositohouder is. Klassieke exposities, creaties in situ, evenementgebonden experimenten, uit verschillende artistieke disciplines en uit verschillende esthetieken worden belicht op een oppervlakte van meer dan 2500 m².

In een klimaat dat discussie en vragen bevordert, met respect voor het tempo van elke persoon, stellen de bezoeken onder begeleiding van een facilitator je in staat om de werken te ontmoeten en een moment van ontdekking, leren en bewustzijn van kunst te delen. Naast klassieke rondleidingen, kan de BPS22 op maat gemaakte activiteiten aanbieden waarmee u nieuwsgierigheid en gezelligheid kunt combineren dankzij de gezellige bar.

lZie de aanbieding

Voor elk van de tentoonstellingen bieden de ervaren en gepassioneerde animators van de BPS22 interactieve rondleidingen, een reeks educatieve tools aangepast aan alle schoolniveaus en aan verschillende verenigingen, stages, workshops toegankelijk vanaf 6 jaar en zelfs weekends opgedragen aan peuters. Naast de bezoeken kunnen “L’Atelier” en “Le Laboratoire” groepen ontvangen die de thema’s van de tentoonstellingen willen uitbreiden, evenals bepaalde vragen die de werken aan de orde stellen via verschillende artistieke praktijken.

MBedrijven

Dankzij zijn hybride lay-out, zowel rauw als design, in het hart van Charleroi, is de BPS22 perfect geschikt voor de behoeften van bedrijven en organisatoren van evenementen. Huur de bar, profiteer van een rondleiding (met bijvoorbeeld kinderanimatie als onderdeel van een personeelsfeest), organiseer een congres of vergadering of stel zelfs een dag of nacht à la carte samen. .. Alles is mogelijk bij BPS22.

De BPS22 is perfect geschikt voor bezoekers met een beperking en voor mindervaliden.

lZie de aanbieding

Museum voor Kunst van de Provincie Henegouwen (BPS22)

Boulevard Solvay 22
6000 Charleroi