k Back

Expo “Vous prendrez bien un petit verre !”

03/04/2022 h 13/11/2022 F Aan de kalender toevoegen 2022-04-03 2022-11-13 Europe/London Expo “Vous prendrez bien un petit verre !”

Het glas dat wordt gebruikt om het water op te zuigen, meerdere malen per dag en uit verschillende bronnen, is een onmisbaar accessoire voor de curator en zal in deze tentoonstelling worden geëerd. Zijn neefje, het souvenirglas, vaak versierd, altijd goed verzorgd, soms een zeldzaam voorwerp, een getuigenis van het verblijf in de kuurstad, zal gezelschap houden. Ook de andere accessoires van de spa, zoals de etuis voor het vervoer van de glazen, zullen worden belicht. Dankzij privé-verzamelaars die glazen uit heel Europa hebben verzameld, zeldzame stukken, zelfs unieke, en dankzij de collecties van het Museum van de Stad der Wateren, zal een origineel deel van het thermalisme worden opgeroepen, evenals een vergeten werk, dat van de waterschenkers. Deze vrouwen die zorgden voor de netheid, voor de hygiëne van de consumptie, zij die de bemiddelaars waren tussen de dokters en de gezonde wateren, zij die een luisterend oor boden aan de patiënten, waren voor hen het meest concrete gezicht van de genezing en soms hun vertrouwelingen...

Praktische informatie

Musea van de Kuurstad, Avenue Reine Astrid 77b 4900 Spa Musea van de Kuurstad

Het glas dat wordt gebruikt om het water op te zuigen, meerdere malen per dag en uit verschillende bronnen, is een onmisbaar accessoire voor de curator en zal in deze tentoonstelling worden geëerd.
Zijn neefje, het souvenirglas, vaak versierd, altijd goed verzorgd, soms een zeldzaam voorwerp, een getuigenis van het verblijf in de kuurstad, zal gezelschap houden.
Ook de andere accessoires van de spa, zoals de etuis voor het vervoer van de glazen, zullen worden belicht.
Dankzij privé-verzamelaars die glazen uit heel Europa hebben verzameld, zeldzame stukken, zelfs unieke, en dankzij de collecties van het Museum van de Stad der Wateren, zal een origineel deel van het thermalisme worden opgeroepen, evenals een vergeten werk, dat van de waterschenkers. Deze vrouwen die zorgden voor de netheid, voor de hygiëne van de consumptie, zij die de bemiddelaars waren tussen de dokters en de gezonde wateren, zij die een luisterend oor boden aan de patiënten, waren voor hen het meest concrete gezicht van de genezing en soms hun vertrouwelingen…

Praktische informatie

Musea van de Kuurstad

Ontdek de prachtige verzamelingen gerelateerd tot de geschiedenis van Spa

De Musea van de Kuurstad zijn gelegen in de oude Koninklijke Villa, residentie van koningin Marie-Henriette. Ze laten u toe de prachtige collecties te ontdekken gerelateerd tot de geschiedenis van Spa: een buitengewone collectie van « Jolités » (‘Bois de Spa’ of ‘Hout van Spa’), van de 17de eeuw tot op vandaag, alsook verschillende voorwerpen die de activiteit van ons beroemd kuuroord oproepen.

In de oude stallen van de koningin kunt u verder nog een permanente tentoonstelling bemerken gewijd aan de bijzonderlijke ruiteractiviteiten van Spa.

Vanaf 3 januari 2023 zijn wij tot eind december elke dag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

OGroepen

De Musea van de Kuurstad zijn een absoluut ‘must see’ tijdens een bezoek in Spa, waar verbazingwekkende ontdekkingen worden voorgesteld. De geschiedenis van de beroemde kuurstad, kandidaat voor de “Grote Kuuroorden van Europa” bij UNESCO, een jaarlijkse tentoonstelling met rijke en gevarieerde thema’s, evenals het bezoek aan het Museum van het Paard. Je vraagt ​​je af !? Verrassing … dit museum gevestigd in de oude stallen heeft duizend redenen om te bestaan!

Reserveren vereist en democratische tarieven

lZie de aanbieding

JScholen

Dankzij hun authentieke en gevarieerde collecties bieden de Musea van de Kuurstad docenten verschillende benaderingen van de geschiedenis van het beroemde kuuroord, met name via de Multiple Intelligences.

Praktische informatie:

Musées de la Ville d’eaux

Avenue Reine Astrid 77b
4900 Spa

+32 (0)87 77 44 86

lZie de aanbieding

7 B

Praktische informatie

Musea van de Kuurstad

Avenue Reine Astrid 77b
4900 Spa

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Classification des attractions en Wallonie (2)2 soleils
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo