k Back

Expo “ZOONOSE. Documentatie van een pandemie”

11/02/2022 h 26/03/2022 F Aan de kalender toevoegen 2022-02-11 2022-03-26 Europe/London Expo “ZOONOSE. Documentatie van een pandemie”

De verschillende fasen van de strijd documenteren, proberen het onzegbare te vertalen, het verankeren in onze collectieve geschiedenis, dat is de noodzaak die Cédric Gerbehaye en Caroline Lamarche zich oplegden met de steun van het Universitair Ziekenhuis van Tivoli en de stad La Louvière. Een jaar onderdompelen in de pandemie wordt weerspiegeld in de tentoonstelling ZOONOSE en het gelijknamige boek in het MiLL - Musée Ianchelevici.

Een universele kijk op leed en moed.

Praktische informatie (openingsuren, tarieven, enz.)

 
Ianchelevici Museum (MiLL), Place communale 21 7100 La Louvière Ianchelevici Museum (MiLL)

De verschillende fasen van de strijd documenteren, proberen het onzegbare te vertalen, het verankeren in onze collectieve geschiedenis, dat is de noodzaak die Cédric Gerbehaye en Caroline Lamarche zich oplegden met de steun van het Universitair Ziekenhuis van Tivoli en de stad La Louvière. Een jaar onderdompelen in de pandemie wordt weerspiegeld in de tentoonstelling ZOONOSE en het gelijknamige boek in het MiLL – Musée Ianchelevici.

Een universele kijk op leed en moed.

Praktische informatie (openingsuren, tarieven, enz.)

 

Ianchelevici Museum (MiLL)

Beeldhouwwerken van Idel Ianchelevici en nog meer

Het MiLL Museum is ondergebracht in het voormalig Justitie Paleis van La Louvière, gelegen in het hart van de stad, en streeft naar een dubbel doel.

Op het gelijkvloers geeft de permanente verzameling van het museum alle aspecten  weer van het oeuvre van de Roemeense beeldhouwer Idel Ianchelevici (1909 – 1994) weer: tekeningen, beeldhouwwerken (gipsen modellen en werken in taille directe), maar ook het leven van de kunstenaar, de belangrijkste fasen van zijn loopbaan en zijn bijdragen tot de numismatiek en tot de filatelie komen aan bod.

Op de eerste verdieping voert het museum een actief beleid rond tijdelijke tentoonstellingen gericht op de  hedendaagse kunst.

 

LPersonen met specifieke behoeften

Omdat kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk zijn, biedt het museum rondleidingen aangepast aan kwetsbare doelgroepen: slechthorenden, slechtzienden en verstandelijk gehandicapten, dankzij multisensorische cursussen, gebarentaalactiviteiten en aangepaste educatieve activiteiten. Ontdek onze verschillende projecten: het Museum binnen handbereik, Gebaar & Museum, Slim Museum.

In 2010 werd de permanente collectie van het museum aangepast aan de slechtzienden en blinden via een multi-zintuiglijke reis. Sindsdien biedt het museum rondleidingen aangepast aan dit publiek, maar ook aan slechthorenden en verstandelijk gehandicapten. De ondernomen maatregelen ten gunste van de kwetsbare doelgroepen heeft het museum in 2012 de CAP48-prijs van de burger onderneming opgeleverd in de categorie Coup de cœur.

lZie de aanbieding

JScholen

Een bezoek aan het MiLL

EEN COLLECTIE –  STAGIAIR BEELDHOUWERS
Bronzen sculpturen, gipsmodellering, directe steengroottes van Idel Ianchelevici (1909-1994), manipulatie van monsters van materialen, gereedschappen, observatiegames, expressie … De reis wordt uitgebreid met een creatieve workshop waarmee je de onderwerpen kunt verkennen en creativiteit kunt stimuleren!

EEN RUIMTE VOOR HEDENDAAGSE KUNST
Tijdelijke tentoonstellingen zijn een kans om kunstenaars en werken van grote originaliteit van vormen, materialen en kleuren te ontdekken, van thuis of elders, en om te experimenteren met afbeeldingen en volume in de studio.

lZie de aanbieding

7 B

Praktische informatie

Ianchelevici Museum (MiLL)

Place communale 21
7100 La Louvière

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Wallonie Destination Qualitélabel Wallonie destination qualité
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo