k Back

EXPO “Gezichten/Grenzen”

23/02/2021 h 27/02/2022 F Aan de kalender toevoegen 2021-02-23 2022-02-27 Europe/London EXPO “Gezichten/Grenzen”

De tentoonstelling is gewijd aan het thema van het gezicht. De collectie biedt hiervan een buitengewoon diverse en overweldigend intense illustratie - alsof in het toevluchtsoord van de werkplaatsen de identiteitskwestie zich al veertig jaar vrij heeft kunnen ontvouwen. De beelden en sculpturen in de collectie lijken de hele geschiedenis van de kunst te overspannen, die van de oorsprong tot nu achtervolgd is door de figuratie van gezichten. Het zijn echter niet de bevestigende of de meest voorkomende vierende vormen van het gezichtsvermogen die hier worden getoond, maar al zijn vragende variaties. De gezichten van de collectie overschrijden de grenzen van hun identiteit, ze vervagen, dupliceren, scheuren, passen in elkaar of vermenigvuldigen zich onder elkaar, getuigen van een kwetsbaar en gefragmenteerd bestaan, bezorgd of juichend, meegesleept in de voortdurende beweging van de omgeving waarin ze zich bevinden.

© Ronny Mackenzie : pastel, houtskool en potlood op papier, voor 1998. Atelier : Project Ability, Glasgow, Schotland (G-B).
Trinkhall Museum (voormalig MADmuseum), Rue Fabry, 19 B-4000 Liège Trinkhall Museum (voormalig MADmuseum)

De tentoonstelling is gewijd aan het thema van het gezicht. De collectie biedt hiervan een buitengewoon diverse en overweldigend intense illustratie – alsof in het toevluchtsoord van de werkplaatsen de identiteitskwestie zich al veertig jaar vrij heeft kunnen ontvouwen. De beelden en sculpturen in de collectie lijken de hele geschiedenis van de kunst te overspannen, die van de oorsprong tot nu achtervolgd is door de figuratie van gezichten.
Het zijn echter niet de bevestigende of de meest voorkomende vierende vormen van het gezichtsvermogen die hier worden getoond, maar al zijn vragende variaties. De gezichten van de collectie overschrijden de grenzen van hun identiteit, ze vervagen, dupliceren, scheuren, passen in elkaar of vermenigvuldigen zich onder elkaar, getuigen van een kwetsbaar en gefragmenteerd bestaan, bezorgd of juichend, meegesleept in de voortdurende beweging van de omgeving waarin ze zich bevinden.

© Ronny Mackenzie : pastel, houtskool en potlood op papier, voor 1998.
Atelier : Project Ability, Glasgow, Schotland (G-B).

Trinkhall Museum (voormalig MADmuseum)

Van MAD tot TRINKHALL

Op 20 maart 2020 wordt het nieuw gebouw van het TRINKHALL MUSEUM ingewijd.
Tijdens de renovatiewerken van zijn gebouw gelegen aan het Avroy park, is het Museum gevestigd op nummer 19 van Rue Fabry in Luik.

Het MADmuseum is een instelling afkomstig uit het Créahm (Creativiteit en mentale handicap). MADmusée is een museum gewijd aan Hedendaagse Art Brut, gevestigd in Luik (B). Het stelt zich tot doel de werken van mentaal gehandicapte personen te bewaren en te valoriseren in de context van een atelier.

Tijdens de verbouwingswerken stelt het MADmuseum zijn verzameling voor in het Theater van Luik. Dat geeft ons tevens de kans om de eigenheid van ons werk te verspreiden op andere plaatsen en zo andere doelgroepen te bereiken.

5 B

Praktische informatie

Trinkhall Museum (voormalig MADmuseum)

Rue Fabry, 19
B-4000 Liège

  • Wallonie Destination Qualitélabel Wallonie destination qualité
  • Toegankelijk voor fietserslabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere activiteiten in hetzelfde thema