k Back

Nieuwe expos in de Trinkhall

24/09/2021 h 06/02/2022 F Aan de kalender toevoegen 2021-09-24 2022-02-06 Europe/London Nieuwe expos in de Trinkhall Op 24 september gaat de Trinkhall weer van start met twee nieuwe tentoonstellingen! - "La fabrique des images" - Pierre De Peet Pierre De Peet (1929 – 2019) is een van de leidende kunstenaars van de Créahm-workshops - Brussel, die hij bijna dertig jaar bijwoonde. Beetje bij beetje ontwikkelde hij een zeer intens plastisch werk, tekeningen, schilderijen en gravures. De perfecte zekerheid van de streep, de intelligentie van de kleuren, een gevoel voor verhaal en een onvergelijkbare poëtica van de kloof vormen de belangrijkste elementen van een beeldtaal waarin het expressionisme, in zijn soms meest tragische dimensies, niet ophoudt te communiceren op een manier van zachtheid en tederheid als geen ander. In 2021 werden een dertigtal werken van Pierre De Peet aan onze collectie toegevoegd. - "Emportés par la foule…" - Pascal Tassini Pascal Tassini (1955) volgde meer dan twintig jaar de Créahm-workshops, van 1996 tot 2018. Daar ontwikkelde hij een polymorf werk van buitengewone rijkdom - tekeningen, schilderijen, terracotta sculpturen en geknoopte stoffen assemblages die hem vandaag beroemd hebben gemaakt, onophoudelijk sleutelen aan vormen, materialen, aanwezigheden. De beelden van Pascal Tassini, zo soortgelijk en zo verschillend, zijn altijd in beweging, komen in menigten naar voren en voeren ons mee op het hoogtepunt van de toestand van het bestaan. Beide tentoonstellingen zijn te ontdekken in de Trinkhall tot begin februari 2022! Trinkhall Museum (voormalig MADmuseum), Rue Fabry, 19 B-4000 Liège Trinkhall Museum (voormalig MADmuseum)

Op 24 september gaat de Trinkhall weer van start met twee nieuwe tentoonstellingen!

– “La fabrique des images” – Pierre De Peet

Pierre De Peet (1929 – 2019) is een van de leidende kunstenaars van de Créahm-workshops – Brussel, die hij bijna dertig jaar bijwoonde.

Beetje bij beetje ontwikkelde hij een zeer intens plastisch werk, tekeningen, schilderijen en gravures. De perfecte zekerheid van de streep, de intelligentie van de kleuren, een gevoel voor verhaal en een onvergelijkbare poëtica van de kloof vormen de belangrijkste elementen van een beeldtaal waarin het expressionisme, in zijn soms meest tragische dimensies, niet ophoudt te communiceren op een manier van zachtheid en tederheid als geen ander.
In 2021 werden een dertigtal werken van Pierre De Peet aan onze collectie toegevoegd.

– “Emportés par la foule…” – Pascal Tassini

Pascal Tassini (1955) volgde meer dan twintig jaar de Créahm-workshops, van 1996 tot 2018.

Daar ontwikkelde hij een polymorf werk van buitengewone rijkdom – tekeningen, schilderijen, terracotta sculpturen en geknoopte stoffen assemblages die hem vandaag beroemd hebben gemaakt, onophoudelijk sleutelen aan vormen, materialen, aanwezigheden.

De beelden van Pascal Tassini, zo soortgelijk en zo verschillend, zijn altijd in beweging, komen in menigten naar voren en voeren ons mee op het hoogtepunt van de toestand van het bestaan.

Beide tentoonstellingen zijn te ontdekken in de Trinkhall tot begin februari 2022!

Trinkhall Museum (voormalig MADmuseum)

Van MAD tot TRINKHALL

Op 20 maart 2020 wordt het nieuw gebouw van het TRINKHALL MUSEUM ingewijd.
Tijdens de renovatiewerken van zijn gebouw gelegen aan het Avroy park, is het Museum gevestigd op nummer 19 van Rue Fabry in Luik.

Het MADmuseum is een instelling afkomstig uit het Créahm (Creativiteit en mentale handicap). MADmusée is een museum gewijd aan Hedendaagse Art Brut, gevestigd in Luik (B). Het stelt zich tot doel de werken van mentaal gehandicapte personen te bewaren en te valoriseren in de context van een atelier.

Tijdens de verbouwingswerken stelt het MADmuseum zijn verzameling voor in het Theater van Luik. Dat geeft ons tevens de kans om de eigenheid van ons werk te verspreiden op andere plaatsen en zo andere doelgroepen te bereiken.

5 B

Praktische informatie

Trinkhall Museum (voormalig MADmuseum)

Rue Fabry, 19
B-4000 Liège

  • Wallonie Destination Qualitélabel Wallonie destination qualité
  • Toegankelijk voor fietserslabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo