k Back

Papierwereld. Een kunsttentoonstelling van Franz-Josef Kochs

28/08/2021 h 07/11/2021 F Aan de kalender toevoegen 2021-08-28 2021-11-07 Europe/London Papierwereld. Een kunsttentoonstelling van Franz-Josef Kochs Franz-Josef Kochs woont en werkt in Alsdorf bij Aken. Zijn favoriete werkmateriaal is karton, "bij voorkeur oud karton uit de supermarkt". Zijn gereedschap bestaat uit potloden, kleurpotloden en waskrijt, fototoestel en schaar. Al zijn afbeeldingen vertellen verhalen van hier en daar en overal, waaronder de taferelen van het bonte reilen en zeilen op de straat (« Pavei »), in de tijd dat Kelmis nog Neutraal Moresnet heette. Museum Vieille Montagne, Chaussée de Liège 278 4720 LA CALAMINE Museum Vieille Montagne

Franz-Josef Kochs woont en werkt in Alsdorf bij Aken. Zijn favoriete werkmateriaal is karton, “bij voorkeur oud karton uit de supermarkt”. Zijn gereedschap bestaat uit potloden, kleurpotloden en waskrijt, fototoestel en schaar. Al zijn afbeeldingen vertellen verhalen van hier en daar en overal, waaronder de taferelen van het bonte reilen en zeilen op de straat (« Pavei »), in de tijd dat Kelmis nog Neutraal Moresnet heette.

Museum Vieille Montagne

Beleef de fascinerende geschiedenis van een klein gebied dat werd begeerd om zijn minerale hulpbronnen. Het lot van het dorp Kelmis is onlosmakelijk verbonden met dat van Galmei, dat er al eeuwenlang wordt gewonnen. De productie van zink, een nieuw materiaal uit de 19e eeuw, brengt het in een industriële dimensie. Het museum vertelt over dit avontuur op de authentieke plek, in het Vieille-Montagne directiegebouw, dat de voormalige mijnsite domineert. Ontdek een uniek politiek en sociaal experiment dat hier al 103 jaar wordt ervaren: Neutraal Moresnet.

Tarieven: Volwassenen: €6 / Senioren, PBM & Studenten: €5 / Kinderen (6-17 jaar): €4
Openingsuren:
Van dinsdag tot vrijdag: 10u tot 17u
Zarerdag en zondag: 11u30 tot 17u
Gesloten op feestdagen (BE), op 20.02 en tussen 24.12 en 26.12

OGroepen

Groepen (vanaf 8 personen):

Toegang €4 per persoon met audiogids (Frans, Duits, Nederlands, Engels of lokaal dialect)

Geleid bezoek (FR, DE, EN, NL): op afspraak, max. 25 personen per gids, max. 2 groepen tegelijkertijd, met een toeslag van

  • €50 voor de permanente tentoonstelling (1 uur)
  • €75 voor een combinatie museumtour en historische wandeling in de voetsporen van het mijnverleden en het neutrale Moresnet (2 uren)

Thematische rondleiding “mijnbouw en mineralogie”

Onze gidsen zullen het bezoek aanpassen ifv het verzoek en de aard van de groepen.

JSchool

Schoolgroepen (zonder rondleiding): gratis toegang op afspraak. Rondleiding: zie groepstarief.

Pedagogische activiteiten over de geschiedenis van neutraal Moresnet of over mineralogie aangepast aan de verschillende schoolniveaus.

KFamilies

Familiekaart voor gezinnen: €16 (max. 2 volwassenen en 3 kinderen)
Gratis -6 jaar

Een ontdekkingsboekje voor kinderen wordt gratis ter beschikking gesteld.

PSenioren

Toegang €5 met audiogids.

LPersonen met speciale behoeften

Toegankelijk voor rolstoelen (ingang op het gelijkvloers, lift, toiletten voor mensen met speciale behoeften).
Voor slechtzienden: audiogids, audiostations en typografische keuze.
Toegang: €5

 

1 B

Praktische informatie

Museum Vieille Montagne

Chaussée de Liège 278
4720 LA CALAMINE