k Back

Tentoonstelling: Destination Spa! De geneugten van de Belle Époque vakanties

20/06/2020 h 08/11/2020 F Aan de kalender toevoegen 2020-06-20 2020-11-08 Europe/London Tentoonstelling: Destination Spa! De geneugten van de Belle Époque vakanties

"In Spa wordt het leven in de open lucht doorgebracht, op klaarlichte dag, te paard, te voet, met de auto, in een praatje, in een rustige wandeling " Jules Janin.

Tijdens de Belle Époque wordt de kuur in Spa verrijkt met vele extra's die voldoen aan de verwachtingen van een bourgeoisie die op zoek is naar pure lucht en ontspanning.

Kansspelen, paardenraces en -wedstrijden, concerten en operettes, bloemengevechten en allerlei soorten attracties fleuren het verblijf van buitenlanders wonende in de vele villa's en comfortabele hotels van de stad op.

Onze tentoonstelling illustreert deze opmerkelijke ontwikkeling van het vakantieoord met foto's, objecten, affiches en oude documenten, getuigenissen en video's.

Opgericht in het kader van het Unesco-project "The Great Spas of Europe", volgt dit evenement op de tentoonstelling "Au bain! "vorig jaar gepresenteerd.

Musea van de Kuurstad, Avenue Reine Astrid 77b 4900 Spa Musea van de Kuurstad

“In Spa wordt het leven in de open lucht doorgebracht, op klaarlichte dag, te paard, te voet, met de auto, in een praatje, in een rustige wandeling ” Jules Janin.

Tijdens de Belle Époque wordt de kuur in Spa verrijkt met vele extra’s die voldoen aan de verwachtingen van een bourgeoisie die op zoek is naar pure lucht en ontspanning.

Kansspelen, paardenraces en -wedstrijden, concerten en operettes, bloemengevechten en allerlei soorten attracties fleuren het verblijf van buitenlanders wonende in de vele villa’s en comfortabele hotels van de stad op.

Onze tentoonstelling illustreert deze opmerkelijke ontwikkeling van het vakantieoord met foto’s, objecten, affiches en oude documenten, getuigenissen en video’s.

Opgericht in het kader van het Unesco-project “The Great Spas of Europe”, volgt dit evenement op de tentoonstelling “Au bain! “vorig jaar gepresenteerd.

Musea van de Kuurstad

Ontdek de prachtige verzamelingen gerelateerd tot de geschiedenis van Spa

De Musea van de Kuurstad zijn gelegen in de oude Koninklijke Villa, residentie van koningin Marie-Henriette. Ze laten u toe de prachtige collecties te ontdekken gerelateerd tot de geschiedenis van Spa: een buitengewone collectie van « Jolités » (‘Bois de Spa’ of ‘Hout van Spa’), van de 17de eeuw tot op vandaag, alsook verschillende voorwerpen die de activiteit van ons beroemd kuuroord oproepen.

In de oude stallen van de koningin kunt u verder nog een permanente tentoonstelling bemerken gewijd aan de bijzonderlijke ruiteractiviteiten van Spa.

Vanaf 3 januari 2023 zijn wij tot eind december elke dag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

OGroepen

De Musea van de Kuurstad zijn een absoluut ‘must see’ tijdens een bezoek in Spa, waar verbazingwekkende ontdekkingen worden voorgesteld. De geschiedenis van de beroemde kuurstad, kandidaat voor de “Grote Kuuroorden van Europa” bij UNESCO, een jaarlijkse tentoonstelling met rijke en gevarieerde thema’s, evenals het bezoek aan het Museum van het Paard. Je vraagt ​​je af !? Verrassing … dit museum gevestigd in de oude stallen heeft duizend redenen om te bestaan!

Reserveren vereist en democratische tarieven

lZie de aanbieding

JScholen

Dankzij hun authentieke en gevarieerde collecties bieden de Musea van de Kuurstad docenten verschillende benaderingen van de geschiedenis van het beroemde kuuroord, met name via de Multiple Intelligences.

Praktische informatie:

Musées de la Ville d’eaux

Avenue Reine Astrid 77b
4900 Spa

+32 (0)87 77 44 86

lZie de aanbieding

7 B

Praktische informatie

Musea van de Kuurstad

Avenue Reine Astrid 77b
4900 Spa

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Classification des attractions en Wallonie (2)2 soleils
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo