k Back

Tentoonstelling van de AKDT in het Museum van de Kelten in Libramont: over hout

01/07/2019 h 01/09/2019 F Aan het kalender toevoegen 2019-07-01 2019-09-01 Europe/London Tentoonstelling van de AKDT in het Museum van de Kelten in Libramont: over hout

Tijdens de zomervakantie stelt de AKDT (Internationale Koninklijke Zomeracademie van Wallonië) houten kunstwerken van de deelnemers aan hun stage tentoon.

Onze museumploeg maakt van de tentoonstelling van deze moderne kunstwerken gebruik om extra informatie te geven over de houtbewerking bij de Kelten.

De tentoonstelling loopt van maandag 1 juli tot zondag 1 september, tijdens de openingsuren van het museum:

• Van maandag tot zaterdag: 9:30 tot 17 uur
  • Op zon- en feestdagen: 14 tot 18 uur

De toegang tot deze tijdelijke tentoonstelling is inbegrepen in de toegangsprijs tot het museum.

Meer informatie over het keltische Libramont-Chevigny op www.libramontlacelte.be of over de AKDT opleidingen op www.akdt.be .

Perscontact: Cao-Van Julie – julie.caovan@museedesceltes.be

061/22 49 76

Museum van de Kelten, Place Communale 1 6800 Libramont-Chevigny Museum van de Kelten

• Van maandag tot zaterdag: 9:30 tot 17 uur
  • Op zon- en feestdagen: 14 tot 18 uur

Perscontact: Cao-Van Julie – julie.caovan@museedesceltes.be

061/22 49 76

Museum van de Kelten

Meer dan 30 jaren opgravingen

De Keltische beschaving is vrij miskend en onterecht veracht: nog steeds besmet met talrijke clichés en valse ideeën die het Museum wenst recht te trekken. De recente archeologische onderzoeken tonen aan dat de beschaving van de Kelten een hoog niveau bereikt had!  De uitzonderlijke collecties maken van het Keltenmuseum een unieke plaats in België: u vindt er namelijk materiaal uit meer dan 30 jaren opgravingen  uitgevoerd op Keltische sites in onze Ardennen. De regio wordt op ontdekkingsvlak als één der rijksten  van België beschouwd.

Ontdek het leven van de Galliërs door middel van animaties in het Museum van de Kelten.

Het hele jaar door bieden we verschillende activiteiten aan die het publiek bewust maken van verschillende aspecten van de Keltische beschaving. Dit helpt om de vele clichés over de Keltenwereld te wissen en zijn kennis uit te breiden op basis van archeologische vondsten. De duur van de animaties is ongeveer 1u15, maar kan volgens de verzoeken worden gemoduleerd. Verschillende animaties kunnen worden gekoppeld: rondleiding, mandenmakerij werkplaats, weven, vuur-fibula, etc.

lVoir l'offre

Het Museum van de Kelten ontvangt verschillende soorten publiek, waaronder:
• blinden en slechtzienden door de rondleiding: “zie anders”;
• mensen met een verstandelijke beperking door een aangepast bezoek.

Er is geen toegang voor rolstoelen; voor groepen bestaat er echter een formule: “Het Museum komt naar u toe”. Ons pedagogisch team gaat naar je instelling en biedt je een voorstelling over de Kelten in de Ardennen. De presentatie kan ook gepaard gaan met educatieve activiteiten.

Voor meer informatie, neem rechtstreeks contact op met het museum.

lVoir l'offre

En indien u terug ging in de tijd? Ontdek het hele jaar door het dagelijks leven van de Galliërs tijdens de leuke rondleiding door het Museum van de Kelten en de verschillende activiteiten die we aanbieden.

U en uw studenten zullen in staat zijn om:
• Een leider, een krijger, een mooie en rijke Galliër, … uit te beelden;
• Te leren hoe je een vuur start;
• Uw eigen fibula (pin) of riemclip te maken;
• Aardpotten te vervaardigen en decoreren;
• De techniek van het weven te ontdekken;
• Kleine cakes te koken.

Duur per activiteit: +/- 1u15. Verschillende animaties kunnen worden gekoppeld. Pedagogisch bestand beschikbaar voor leraren.

Museum van de Kelten

Place Communale 1
6800 Libramont-Chevigny

• Musea om met het gezin te beleven!label marmaille