k Back

Tentoonstelling “Vrouwen in de Prehistorie”

18/05/2021 h 12/11/2021 F Aan de kalender toevoegen 2021-05-18 2021-11-12 Europe/London Tentoonstelling “Vrouwen in de Prehistorie” Wat weten we precies over prehistorische vrouwen? Hoe zag ze eruit? Hoe heeft ze geleefd? Heeft ze gejaagd? Heeft ze geplukt? Of wachtte ze als huisvrouw en naaister op haar jagende echtgenoot? De mooie Magdalena vrouw, getekend door Benoît Clarys, nodigt ons uit om binnen te treden in het hart van de tentoonstelling, die tracht deze vragen te beantwoorden door de balans op te maken van onze huidige kennis over dit onderwerp. De prehistorische vrouw wordt aldus opgeroepen door de begravingen die haar overblijfselen en haar sieraden bevatten, en door de talrijke voorstellingen, gebeeldhouwd, geschilderd of gegraveerd, die tussen 40.000 en 10.000 jaar geleden door de prehistorische volkeren van het Opper-Paleolithicum zelf zijn achtergelaten en die getuigen van zowel een zekere eenheid als een grote verscheidenheid. De beroemdste prehistorische voorstellingen van vrouwen worden voorgesteld in de vorm van gegraveerde en gebeeldhouwde blokken en 135 beeldjes. In verklarende en geïllustreerde panelen worden de thema's van de door Cedarc/Musée du Malgré-Tout gecreëerde tijdelijke tentoonstelling verder uitgewerkt. Archeologisch Museum van de Haute-Meuse, Rue du Prieuré 1, 5530 Godinne (Yvoir) Archeologisch Museum van de Haute-Meuse

Wat weten we precies over prehistorische vrouwen?
Hoe zag ze eruit? Hoe heeft ze geleefd? Heeft ze gejaagd? Heeft ze geplukt? Of wachtte ze als huisvrouw en naaister op haar jagende echtgenoot?
De mooie Magdalena vrouw, getekend door Benoît Clarys, nodigt ons uit om binnen te treden in het hart van de tentoonstelling, die tracht deze vragen te beantwoorden door de balans op te maken van onze huidige kennis over dit onderwerp.
De prehistorische vrouw wordt aldus opgeroepen door de begravingen die haar overblijfselen en haar sieraden bevatten, en door de talrijke voorstellingen, gebeeldhouwd, geschilderd of gegraveerd, die tussen 40.000 en 10.000 jaar geleden door de prehistorische volkeren van het Opper-Paleolithicum zelf zijn achtergelaten en die getuigen van zowel een zekere eenheid als een grote verscheidenheid.
De beroemdste prehistorische voorstellingen van vrouwen worden voorgesteld in de vorm van gegraveerde en gebeeldhouwde blokken en 135 beeldjes. In verklarende en geïllustreerde panelen worden de thema’s van de door Cedarc/Musée du Malgré-Tout gecreëerde tijdelijke tentoonstelling verder uitgewerkt.

Archeologisch Museum van de Haute-Meuse

In het hart van de oude boerderij van Godinne, een geklasseerd monument uit 1623, ontvangt het Archeologisch Museum van de Haute-Meuse u in een uniek kader om een selectie van werktuigen, wapens, ornamenten en graven te ontdekken.

Het bezoek begint op het gelijkvloers met de tijdelijke tentoonstellingsruimte, die regelmatig nieuwe thema’s aanbiedt. Op de eerste verdieping gaat het verder met de permanente tentoonstelling “Archeologie in de Haute-Meuse” van de prehistorie tot de Oudheid. Vijf zalen nodigen u uit voor een “archeologische wandeling” door de Maasvallei en haar bijrivieren, en eindigen met de ontdekking van vindplaatsen op de maaslandse hoogvlakten. Een ruimte gewijd aan paleontologie maakt het bezoek compleet.

2 B

Praktische informatie

Archeologisch Museum van de Haute-Meuse

Rue du Prieuré 1,
5530 Godinne (Yvoir)