k Back /

Viens t’a(musées): ontdek de geschiedenis van Namen met een voormalig soldaat

25/02/2020 h 27/02/2020 F Aan de kalender toevoegen 2020-02-25 2020-02-27 Europe/London Viens t’a(musées): ontdek de geschiedenis van Namen met een voormalig soldaat

Hou je audiogids goed vast, het wordt wellicht adembenemend! Maak een reis door de tijd en ontdek de hele geschiedenis van Namen dankzij Thomas, een voormalig soldaat van de Citadel. Kom verkleed naar het Terra Nova bezoekerscentrum en zo zul je in de zalen kunnen poseren alsof je een museumstuk bent. Een gids geeft je ook een souvenirfoto aan het einde van je bezoek. Maar leren zal ook de eetlust opwekken ... Met een snack kun je op het laatste weer op krachten komen.

Praktische info:

Wanneer? Op 25 en 27/02, van 14u30 tot 16u30 Prijs? €8/deelnemer (toegang tot het museum, audiogids voor volwassenen of kinderen, souvenirfoto en snack inbegrepen). Reserveren strikt noodzakelijk.

NIEUW: een museumpaspoort om gezinnen te laten zweven!, NIEUW: een museumpaspoort om gezinnen te laten zweven!

Hou je audiogids goed vast, het wordt wellicht adembenemend! Maak een reis door de tijd en ontdek de hele geschiedenis van Namen dankzij Thomas, een voormalig soldaat van de Citadel. Kom verkleed naar het Terra Nova bezoekerscentrum en zo zul je in de zalen kunnen poseren alsof je een museumstuk bent. Een gids geeft je ook een souvenirfoto aan het einde van je bezoek. Maar leren zal ook de eetlust opwekken … Met een snack kun je op het laatste weer op krachten komen.

Praktische info:

Wanneer? Op 25 en 27/02, van 14u30 tot 16u30
Prijs? €8/deelnemer (toegang tot het museum, audiogids voor volwassenen of kinderen, souvenirfoto en snack inbegrepen).
Reserveren strikt noodzakelijk.

Citadel van Namen

De Citadel van Namen is een historische site geclassificeerd als uitzonderlijk erfgoed in Wallonië. Het publiek domein is gelegen aan de samenvloeiing van Samber en Maas, en is open voor wandelaars. De panoramische uitzichten op de stad en de vallei zijn adembenemend.

Rondleidingen zijn ook het hele jaar door mogelijk vanuit het Terra Nova bezoekerscentrum. Ontdek in deze ruimte 2.000 jaar geschiedenis van de stad en de citadel dank zij videos, modellen, beelden en andere documenten. Duik ook in het hart van de geschiedenis door een bezoek aan de tunnels van de Citadel, die sinds 2017 voorzien zijn van een geluid-en lichtscenografie. 3D-effecten, projecties en audio laten je de rol et het gebruik van deze galerijen door de eeuwen heen begrijpen.

Tenslotte geeft de begeleide tour in de toeristentrein jong en oud nog de mogelijkheid het versterkt domein te doorkruisen en een historische commentaaruitzending op te vangen.

KGezinnen

De Citadel biedt haar bezoekers twee rondleidingen die het hele jaar door toegankelijk zijn vanuit het Bezoekerscentrum van Terra Nova. De eerste laat toe één van de voornaamste Europese netwerken van ondergrondse gangen binnen een citadel te ontdekken. De tweede brengt de bezoekers naar het centrum van het versterkte domein aan boord van het toeristentreintje voor een rondleiding.

OGroepen

Wilt u een leuk moment delen met de ganse familie of met vrienden? De Citadel biedt haar bezoekers twee rondleidingen die het hele jaar door toegankelijk zijn vanuit het Bezoekerscentrum van Terra Nova. De eerste laat toe één van de voornaamste Europese netwerken van ondergrondse gangen binnen een citadel te ontdekken. De tweede brengt de bezoekers naar het centrum van het versterkte domein aan boord van het toeristentreintje voor een rondleiding.

lZie de aanbieding

JScholen

In de Citadel van Namen worden verschillende activiteiten aangeboden voor kinderen: schoolreisjes, themadagen, cursussen, attractiepark, … Leraren, ouders en grootouders zullen snel de verschillende opties in deze rubriek terugvinden.

lZie de aanbieding

PSenioren

De Citadel biedt haar bezoekers twee rondleidingen die het hele jaar door toegankelijk zijn vanuit het Bezoekerscentrum van Terra Nova. De eerste laat toe één van de voornaamste Europese netwerken van ondergrondse gangen binnen een citadel te ontdekken. De tweede brengt de bezoekers naar het centrum van het versterkte domein aan boord van het toeristentreintje voor een rondleiding.

MBedrijven

Bent u op zoek naar een “incentive” voor uw werknemers of medewerkers? Verschillende bezoeken en activiteiten, speciaal ontworpen voor groepen, worden aangeboden in de Citadel. Op het programma: “klassieke” rondleidingen “, bezoeken voorzien van bier- of wijnproeverijen, didactisch parcours, …

lZie de aanbieding

LPersonen met specifieke behoeften

Bij Terra Nova, het startpunt voor de rondleidingen, beschikt de grote parkeerplaats over specifieke ruimtes voor de voertuigen van de PMB’s. Op enkele meters kan je dan makkelijk binnen het Toerismeinformatiecentrum, gelegen op het gelijkvloers van de Terra Nova-kazerne.
In hetzelfde gebouw heb je toegang tot de self terroir “Made in Namur” en tot de toiletten, die een aangepaste cabine bezitten.
Het Bezoekerscentrum Terra Nova bevindt zich ook in de kazerne. Zijn scenografie laat mensen met beperkte mobiliteit toe om het vrij te ontdekken.

Twee rondleidingen:

    • De begeleide tour in het toeristentreintje, die voorzien is van opritten die toelaten een rolstoel of een electrisch wagentje te installeren.
    • Het bezoek van de ondergrondse galerijen wordt voorgesteld op verplichte reservatie, minstens twee weken op voorhand. Speciaal opgeleid personeel zal je dan met een joelletsysteem vergezellen in de dieptes van de Citadel.

lZie de aanbieding

1 B

Praktische informatie

Citadel van Namen

Route Merveilleuse 64
5000 Namur

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Toegankelijk voor fietserslabel velo
  • Classification des attractions en Wallonie (5)5 soleils
  • Toegankelijk voor PBMlabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

NIEUW: een museumpaspoort om gezinnen te laten zweven!

B

Praktische informatie

NIEUW: een museumpaspoort om gezinnen te laten zweven!

Andere activiteiten in hetzelfde thema