Aqualaine

Toeristisch centrum Wool & Fashion

Aqualaine omvat het toeristencentrum voor wol en mode (CTLM – Centre Toutistique de la Laine et de la Mode) en het Bonvoisin-gebouw, dat onder andere het Waterhuis (ME – Maison de l’Eau) huisvest.

Dit Centrum is gevestigd in de voormalige neoklassieke fabriek van Thier (begin 19de eeuw). Aan de hand van de permanente show-track “Van draad tot mode” worden de verschillende stadia van het uitwerkingsproces van het wollen doek uitgelegd. Uitgerust met een audiogids (optioneel), duiken we in het tijdperk (hoogtepunt liefst!) van de wolindustrie.

Na de verrassende verzameling van gereedsschapsmachines, getuigen van het industriële verleden van Verviers, volgt een interessant traject gewijd aan de mode: kostuums, strips en films illustreren en benadrukken de belangrijkste momenten van de kledinggeschiedenis.

In het schitterend gerenoveerde gebouw, vvor iedereen toegankelijk inclusief personen met een beperkte mobiliteit, worden regelmatig tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd.

De ME (Maison d’Eau) bevindt zich op ongeveer 200 meter van het CTLM en nodigt u uit tot een poëtische wandeling boven het water in een oude fabriek, het enigste overblijvende exemplar van de proto-fabriek.

KFamilies

Het is een onderdompeling in scenografische ruimtes en in reconstructies van historische decoraties, die de bezoeker te wachten staat. Aldus reist hij in de tijd en in de sfeer van het glorieuze tijdperk van de textielindustrie in Verviers, dank zij de machines en getuigenissen van textielarbeiders eind negentiende, begin twintigste eeuw.

Het bezoek verloopt met een gids-animator of met een audiogids (beschikbaar in het Frans, Nederlands, Duits of Engels).

lZie de aanbieding

JScholen

Voor schoolgroepen kunnen leraren de bestanden van elk educatief evenement voorgesteld door le Centre Touristique de la Laine et de la Mode downloaden.

lZie de aanbieding

OGroepen

Het CTLM-team verwelkomt uw groepen voor de ontdekking van de show-parcours.
Twee formules:

– begeleid door een professionele gids voor een pakket van 50 € (in het Frans) / 55 € (Duits, Engels of Nederlands), maximaal 25 personen per gids)

– met een audiogids (beschikbaar in 4 talen: FR-NL-EN-DE).

Op verzoek is de cafetaria beschikbaar voor groepen om te picknicken / snacks. Dank zij de samenwerking met verschillende vertegenwoordigers van de lokale gastronomie, is het ook mogelijk om het ontbijt of het vieruurtje bij de CTLM te nemen.

Er zijn verschillende opties beschikbaar, u kiest degene die uw smaakpapillen zal kwijlen!

lZie de aanbieding

LPersonen met specifieke behoeften

We verwelkomen mensen die zich in een rolstoel verplaatsen. Voor een optimale ontvangst, maximaal 7 rolstoelen per rondleiding (op reservering!).

2 B

Praktische informatie

Aqualaine

rue de la Chapelle 30 B – 4800 Verviers

  • Classification des attractions en Wallonie (3)3 soleils
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek