Archeosite en Museum van Aubechies-Beloeil

Een reis van 5.000 jaar in het verleden

De Archeosite die de grootste site van archeologische reconstructies van België is, stelt een reis voor van 5000 jaar in het verleden… De Prehistorie wordt geïllustreerd door woningen die u van het Neolithicum tot de IJzertijd brengen. In de omgeving van een Gallische woning kunt u ook de Gallo-Romeinse periode ontdekken. Deze wordt uitgebeeld door een tempel, een necropool, een villa en een schuit. In het Museum met een heel nieuw thema worden de godsdiensten en geloofsuitingen in de Oudheid verklaard in het hart van het heiligdom.

LPersonen met specifieke behoeften

Ons team kan de inhoud van elk bezoek of elke activiteit aanpassen aan een kwetsbaar publiek. Aarzel niet om bij het reserveren de behoeften en verwachtingen van uw groep te specificeren. Onze gidsen verwijzen u naar de formule die het beste bij u past.

JScholen

Onze rondleidingen maken deel uit van de programma’s van ontwaken, geschiedenis, studie van het milieu of zelfs Latijn. We bieden ook ambachtelijke demonstraties en interactieve workshops. Ons team heeft een groot aanpassingsvermogen en kan op aanvraag gediversifieerde programma’s opzetten.

lZie de aanbieding

MBedrijven

De Archeosite stel u voor uw bedrijfsevenementen zoals seminaries, conferenties, vergaderingen, banketten te organiseren; dit kan eventueel ook plaats vinden in het prestigieus kader van zijn Gallo-Romeinse villa. U kunt uw gasten verwelkomen in de oecus (ceremoniële zaal) of in de bijzaal. De ruimtes zijn ingericht met fresco’s en Romeinse mozaïeken. Het meubilair is een replica van tijd.

lZie de aanbieding

OGroepen

Voor groepen en op reservering organiseren we het hele jaar door rondleidingen in het Frans, Nederlands en Engels.

Deze maken deel uit van de schoolgeschiedenis en milieustudieprogramma’s. Ons team heeft een groot aanpassingsvermogen en kan op aanvraag gediversifieerde programma’s opzetten.

Op de Archeosite wordt het kind geconfronteerd met een versschillende denk- en leefwijze dan de zijne, waardoor het een zekere openheid kan verwerven en kan begrijpen dat onze tijd vooral het resultaat is van een som van gebeurtenissen en ervaringen uit het verleden. Historische onderwerpen, vaak verwaarloosd vanwege hun theoretische karakter, nemen hier een menselijke en levende dimensie aan, waarbij ook de begrippen tijd en chronologische perioden ontwikkeld worden.

Bezoeken worden ook elk weekend georganiseerd, op afspraak, van midden april tot midden oktober (in het Frans, Nederlands en Engels). Dit is een gelegenheid voor volwassen groepen uit alle horizons om onze site te ontdekken en te genieten van enkele traditionele producten, zoals de neolithische koek of het Gallisch bier (la cervoise).

Elk bezoek wordt voorafgegaan door een aantrekkelijke educatieve film over regionale archeologische ontdekkingen, ontdekkingsmethoden en archeologisch onderzoek, de evolutie van de mens naar de Gallo-Romeinse periode en de experimentele archeologische activiteiten die in het verleden zijn uitgevoerd op de Archeosite.

lZie de aanbieding

5 B

Praktische informatie

Archeosite en Museum van Aubechies-Beloeil

Rue de l'Abbaye 1y
7972 Aubechies

  • Classification des attractions en Wallonie (4)4 soleils

Andere musea in de streek