Artotheek

Bewaarplaats voor het gemeentelijk erfgoed van Bergen

De Artotheek is de bewaarplaats van het gemeentelijk erfgoed van Bergen (zowel hedendaagse kunst, als vuurstenen uit Spiennes, militaire uniformen, keramiek, tekeningen, Gallo-Romeinse kruiken en vazen). Dit Museum dient tegelijkertijd als een opbergings-, onderzoeks-, restauratie- en erfgoedstudiecentrum. Alle gemeentelijke collecties zijn hier verzameld.

Een bijkomend doel van de Artotheek bestaat erin het erfgoed van Bergen te laten ontdekken via multimedia-apparaten.

Het bezoek toont je ook aan wat er allemaal achter de schermen van een museum gebeurt. Hoe tientallen duizenden voorwerpen organiseren en voorstellen? Waarom behoudt men die? Wie zorgt daar allemaal voor? Een antwoord op deze vragen vindt de bezoeker op een leuke en originele manier dankzij nieuwe tactiele technologieën.

KFamilies

En waarom niet de backstage van de musea ontdekken? Dankzij de touchpads en het kleine gameboekje, verken je de collecties van de stad Bergen, manipuleer je virtueel een hele reeks objecten, ben je bezig met onderzoek en vergelijk je één van je tekeningen met de werken van de collecties!

JScholen

Om de uitwisseling tussen het museum en de school rond hun gemeenschappelijke educatieve rol te bevorderen, biedt de Artotheek rondleidingen aangepast aan elk leerjaar (in het Frans of in vreemde talen), creatieve workshops om te leren terwijl je plezier hebt en evenementen voor scholen het hele jaar door. Educatieve bestanden zijn ook beschikbaar met de inhoud van het museum, documenten, enkele sporen die in klas kunnen uitgewerkt worden… Om je te helpen je klasbezoeken zo goed mogelijk voor te bereiden, is de toegang tot het museum gratis voor leraren.

OGroepen

De Artotheek ligt in het centrum van de stad Bergen. Een groepsuitje is een combinatie van culturele ontdekkingen, hedendaagse architectuur, een nabijgelegen ruimte voor catering en een levendige en dynamische stedelijke omgeving. De Artotheek biedt voordelige tarieven voor groepen (vanaf 10 personen) en rondleidingen in het Frans of in vreemde talen.

MBedrijven

Bied uw collega’s, werknemers of partners een lonend ontspanningsmoment in een unieke omgeving. Ontdek de digitale ruimte en verzamelobjecten en geniet van de beschikbare faciliteiten op de site voor uw conferenties, recepties of andere evenementen.

LPersonen met specifieke behoeften

Een specifieke ingang, een aangepaste lagere infodesk, een lift, aangepaste toiletten, parkeerplaatsen bij de ingang … maken de Artotheek voor een groter aantal toegankelijk.

2 B

Praktische informatie

Artotheek

Rue Claude de Bettignies, 1
7000 Mons

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Toegankelijk voor fietserslabel velo
  • Toegankelijk voor PBMlabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek