Blegny-Mijn

Een authentieke steenkoolmijn behorend tot het wereldpatrimonium van UNESCO

Blegny-Mijn : één van de 4 voornaamste mijnsites erkend als wereldpatrimonium van de Unesco. Als getuigenis van de Luikse mijnactiviteit is Blegny-Mijn één van de vier authentieke koolmijnen van Europa waarvan de ondergrondse galerijen nog toegankelijk zijn voor de bezoekers. Met jas aan en helm op, kan je in de liftkooi afzakken tot -30m en -60m diep voor de ontdekking van het dagelijkse leven en van het werk van de “Koempels”. je kunt dan ook het volledige extractieproces, het kolensorteer- en wasproces tot de verkoop waarnemen.

OGroepen

Blegny-Mine is door UNESCO erkend als werelderfgoed en is één van de vier authentieke kolenmijnen in Europa, waarvan de ondergrondse galerijen toegankelijk zijn voor bezoekers via de oorspronkelijke put. Ga met je jas en helm door de mijnkooi tot – 30 en – 60 meter onder de grond en beleef het dagelijkse leven van de “Gueules Noires” (zwarte gezichten) tijdens het bezoek. Een unieke ervaring!

lZie de aanbieding

JScholen

Op zoek naar veldactiviteiten om een ​​punt in uw onderwerp aan te pakken of te illustreren? Onze originele, leuke en educatieve animaties zullen je zeker helpen bij je aanpak. Ons onderwijsteam heeft 16 activiteiten ontwikkeld voor kinderen van 8 tot 14 jaar oud. Ze zijn gegroepeerd rond vijf thema’s:
1. de mijn
2. de aard
3. het leven in de stad en op het platteland
4. leven op en langs de rivier
5. sport

Ons doel is om studenten in staat te stellen de historische, technische, menselijke en milieuaspecten van een streek te begrijpen. Naast deze wens om de kennis van kinderen te verdiepen door ze zowel met theorie als praktijk te confronteren, is onze educatieve benadering ook gericht, vooral tijdens verblijven, om hen bewust te maken van het leven in de gemeenschap. De concepten samenwerking, aandacht, aanpassing en respect voor het milieu zullen steeds bekender worden.

lZie de aanbieding

MBedrijven

Blegny-Mine wordt sinds 2012 erkend als werelderfgoed van UNESCO en is de plek om uw seminaries, evenementen of werkdagen te organiseren. Deze site is uniek en boordevol met geschiedenis en biedt plaats aan maximaal 1500 personen op éénzelfde dag en heeft vele faciliteiten van verschillende capaciteiten die aan al uw verwachtingen kunnen voldoen.

Maar ook …
– een horecadienst die efficiënt is en gewend aan grote evenementen
– een grote parkeerplaats (300 plaatsen)
– 58 bedden in de buurt (30 kamers)
– en veel ideeën om van uw dag een onvergetelijke gebeurtenis te maken!

Ontdek ook ons ​​”company special” -programma: “Gourmet Mines”. Na een welkomstdrankje ontdekt u de ondergrondse galerijen van Blegny-Mine in kleine groepen en begeleid door een gids. Het bezoek wordt onderbroken met gastronomische haltes en u beëindigt de maaltijd bovengronds in het restaurant “Le Chalet”.

lZie de aanbieding

3 B

Praktische informatie

Blegny-Mijn

Rue Lambert Marlet 23
4670 Blegny

  • Wallonie Destination Qualitélabel Wallonie destination qualité
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek