Coudenbergpaleis

Een ondergrondse ontdekkingsreis in het paleis van Keizer Karel

Ooit werd Brussel gedomineerd door het reusachtige Coudenbergpaleis. Keizer Karel en het kruim van de Europese adel verbleven er tussen de twaalfde en de achttiende eeuw. Tot het noodlot toesloeg en een brand het prachtige gebouw verwoestte. Vele resten bleven echter intact en verdwenen … onder de grond. Nu is het een betoverende archeologische site, een netwerk van gewelfde gangen, zalen en verborgen kamers.

Tijdens een bezoek ontdek je de hoofdgebouwen van het paleis en flaneer je door de Isabellastraat, die nu onder de grond ligt! In het museum van de Coudenberg, dat in het bovengrondse Hof van Hoogstraeten ondergebracht is, kan je de mooiste archeologische voorwerpen bewonderen die in de loop van de verschillende opgravingswerken op de Coudenbergsite werden ontdekt.

OGroepen

De Coudenberg biedt verschillende formules voor groepsbezoeken. Voor een geleid bezoek kunt u zelf een gidsenvereniging kiezen. Het museum kan er u enkele aanbevelen die regelmatig gidsen in het museum. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar hun website.

Voor een aangenaam bezoek aan de archeologische site en het museum vragen wij u ons vooraf op de hoogte te brengen van niet begeleide groepsbezoeken.

lZie de aanbieding

JScholen

De Coudenberg biedt verschillende formules voor schoolbezoeken. Gratis toegang tot het Coudenbergpaleis voor -18 jarigen en begeleiders van leerlingen (1 begeleider / 6 kinderen).

Vrij bezoek

Voor een aangenaam bezoek aan de archeologische site en het museum vragen wij u ons vooraf op de hoogte te brengen van niet begeleide groepsbezoeken via de BELvue webshop.

Waouw!

Zin om te ontdekken? Te raden? Dingen te maken? Te lachen? Te vertellen? Ga op zoek naar de WAOUW koffers! Verrassingskoffers om iets te leren en plezier te maken.

Hoe verloopt het praktisch?

Per groepje van 5 of 6, krijgen de leerlingen een sleutel waarmee ze koffers, verspreid in de site en het museum kunnen openen. Elke koffer bevat materiaal waarmee een bepaald aspect van het Coudenbergpaleis ontdekt kan worden: het gebouw, de geschiedenis ervan, de collectie archeologische voorwerpen, het beroep van archeoloog … Met de spelletjes, die om een goede samenwerking  vragen, kunnen de leerlingen op een leuke manier de overblijfselen van het paleis van Brussel ontdekken.

Dit is een autonome activiteit, zonder externe begeleider van het Coudenbergpaleis.
De klas wordt verdeeld in groepjes van maximum 6 leerlingen, met een leerkracht / begeleider per groep.

Raadpleeg onze website voor meer informatie.

lZie de aanbieding

MBedrijven

Op zoek naar een unieke Afterwork locatie op de Kunstberg, in het culturele hart van Brussel? Een plek met een fascinerende geschiedenis die bovendien tot de verbeel­ding spreekt en doet dromen? Dan is de Coudenberg de perfecte locatie!

Treedt binnen in een verborgen wereld waar de muren geschiedenis ademen en ontdek de betoverende ondergrondse overblijfselen van wat ooit een van de mooiste paleizen van Europa was. Flaneer onder het Koningsplein door een middeleeuwse straat die vroeger krioelde van het volk. En laat je verbeel­ding de vrije loop in de keukens van de Aula Magna, de grote pronkzaal van het paleis …

Raadpleeg onze website voor meer informatie.

lZie de aanbieding

3 B

Praktische informatie

Coudenbergpaleis

Paleizenplein 7
1000 Brussel

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille

Andere musea in de streek