Provinciaal Domein van Fourneau Saint Michel

Een opmerkelijk architecturaal geheel in het hart van het Ardennenwoud

Ontdek een authentiek erfgoed! Aan de rand van de Ardense bossen van Saint-Hubert en Nassogne, en in een mooie open plek in een vallei, wordt u uitgenodigd om een parcours door de tijd te volgen langs 9 gehuchten die bestaan uit traditionele plattelandsgebouwen.

In deze bekoorlijke omgeving vindt u ook etablissementen om een hapje te eten, picknickzones, grote parkings en speelpleinen voor de kinderen.

OGroepen

Tussen natuur en cultuur biedt Fourneau Saint-Michel een brede waaier aan activiteiten, ouderwetse workshops of rondleidingen om terug te reizen in de tijd met vrienden of collega’s.

lZie de aanbieding

JScholen

Een verkenningswandeling via het openluchtmuseum. In een speelse geest moedigt de facilitator de reflectie, bevraging en participatie van de groep aan met een fase van bewustzijn van respect voor de flora en fauna die hen omringt, evenals tradities en oude knowhow van ons platteland.

lZie de aanbieding

MBedrijven

De organisatie van een speelse teambuilding voor uw collega’s en medewerkers, met een duik in het verleden om de gebaren van onze grootouders te reproduceren. zalen en restaurants met de kleuren en smaken van de Ardennen staan ​​ook tot uw beschikking!

Neem rechtstreeks contact op met het museum voor meer informatie!

lZie de aanbieding

LPersonen met specifieke behoeften

De attracties van Fourneau Saint-Michel bieden faciliteiten of voorzieningen voor mensen met speciale behoeften.

De site is allereerst autismevriendelijk. De opvang van mensen met autisme staat centraal in de zorgen van het Domein en de Provincie Luxemburg. Daarom is de site aangepast aan uw behoeften door het creëren van drie aangepaste routes, het benadrukken van plaatsen en activiteiten die aanwezig zijn een zintuiglijk belang en het belichten van momenten van welvaart, uit te voeren activiteiten, rustige plekken, sanitair en alle praktische informatie (plan, parkeren, wachtruimte). Bovendien is het personeel van de receptie op de hoogte van autisme.

Voor slechthorenden zijn de volgende zaken beschikbaar: het gebruik van pictogrammen, een gedetailleerd plan van het domein en een boekje om te downloaden om het bezoek voor te bereiden.

Ten slotte zijn een parkeerplaats en een elektrische wagen (sterk aanbevolen om te boeken) beschikbaar voor mensen met beperkte mobiliteit.

lZie de aanbieding

5 B

Praktische informatie

Provinciaal Domein van Fourneau Saint Michel

Fourneau Saint-Michel 4
6870 Saint-Hubert

  • Toegankelijk voor fietserslabel velo
  • Classification des attractions en Wallonie (2)2 soleils
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek