Doudou Museum

Museum van de Ducasse van Mons

Het Doudou Museum is gelegen in het hart van Bergen en nodigt de bezoekers uit om de Ducasse de Mons, erkend door UNESCO in 2005, te ontdekken. Dit kon verwezenlijkt worden met behulp van voorwerpen uit de gemeentelijke collecties van Bergen en technologische apparatuur.

Deze uitzonderlijke mondelinge en immateriële erfenis is een voorbeeld van het enthousiasme en de investering van honderden mensen gedurende het hele jaar om deze traditie voort te zetten en door te geven aan toekomstige generaties.

Tussen realiteit en verbeelding, concentreert het centrum zich ook op het begrijpen en waarderen van de verschillende aspecten van deze universele en multi-seculiere geschiedenis.

KFamilies

Kom met je ganse gezin om de folklore van Mons te ontdekken. Voer het onderzoek uit in het Doudou-museum via een gameboekje. Volg in de voetsporen van Sainte-Waudru en Saint-Georges, speel met de draak en ontdek de personages van de Processie en de Strijd, Lumeçon genoemd.

OGroepen

Het Doudou Museum ligt in het hart van de stad Bergen. Een groepsuitstap bestaat in het combineren van culturele ontdekkingen, hedendaagse architectuur, een nabijgelegen eetruimte en een bruisend stadsleven. Het Doudou Museum biedt voordelige tarieven voor groepen (vanaf 10 personen) en rondleidingen in het Frans of in vreemde talen.

JScholen

Om de uitwisseling tussen het museum en de school rond hun gemeenschappelijke educatieve rol te bevorderen, biedt het Doudou Museum rondleidingen aangepast aan elk leerjaar (in het Frans of in vreemde talen), creatieve workshops om te leren terwijl je plezier hebt en evenementen voor scholen het hele jaar door. Educatieve bestanden zijn ook beschikbaar met de inhoud van het museum, documenten, cursussen om in de klas uit te werken …
Om je zo goed mogelijk op de bezoeken voor te bereiden, is de toegang tot het museum gratis voor leraren.

MBedrijven

Bied uw collega’s, werknemers of partners een lonend ontspanningsmoment in een unieke omgeving. Ontdek dit UNESCO-erfgoed en profiteer van de aanwezige faciliteiten voor uw conferenties, recepties en andere evenementen.

LPersonen met specifieke behoeften

Een lagere infodesk, een lift, aangepaste toiletten, parkeerplaatsen bij de ingang … maken het Doudou Museum voor een groter aantal toegankelijk.

Mensen met een visuele beperking die willen genieten van een cultureel moment aangepast aan hun handicap, kunnen het museum bezoeken dankzij Dynamusée. Dankzij de nauwe samenwerking met Friends of the Blind zijn specifieke aanpassingen aangebracht in Braille.

1 B

Praktische informatie

Doudou Museum

Jardin du Mayeur
7000 Mons

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Toegankelijk voor fietserslabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek