Ecomuseum van het Heuvelland (Pays des Collines)

Mevrouw Louise heet u welkom ! Ze kijkt ernaar uit om u in haar huis rond te leiden, u te doen plaatsnemen op de schoolbanken van haar dorpje en de geheimen van het landelijke leven te onthullen in le Pays de Collines. Slechts één detail : ze gelooft dat we leven in de jaren 1950 … Ssst! Laten we haar niet op de hoogte brengen … Maak je klaar voor een prachtige reis naar de tijd naar je ouders , grootouders of zelfs overgrootouders ! Iedereen is welkom !

OGroepen

Wil je jezelf onderdompelen in het leven van weleer? Om de aroma’s van gemalen koffie te ruiken? Om de hoek van de houtskoolkachel te persen? Of om de goede producten van bij ons te proeven? Trakteer uzelf op een bezoek aan het Ecomuseum en, waarom niet, het Heuvelland!
Neem gerust contact met ons op om uw ideeën mee te delen en zodus uw programma op maat te maken.

lZie de aanbieding

LPersonen met specifieke behoeften

Het Ecomuseum biedt een halve dag activiteiten aangepast aan de specifieke kenmerken van mensen met een handicap, gericht op de perceptie van de zintuigen. Niet te vergelijken met klassieke rondleidingen … Welkom in MAISON LOUISE, een landelijke boerderij typisch voor de jaren 50. Hier is niets veranderd: water wordt aan de pomp getrokken, de was wordt met de hand gedaan, de koffie wordt geroosterd, gemaald en dan wordt nog wat witlof aan toegevoegd! Een ontdekking van een uur, in het gezelschap van een gastheer, die ons in een vervlogen tijdperk stort, niet zo ver weg … PAUZE met een kopje koffie (taart optioneel). Leer de gebaren van weleer en kneed brooddeeg in onze PRAKTISCHE WORKSHOP. Iedereen vertrekt met zijn deeg klaar om te koken …

lZie de aanbieding

JScholen

Het Ecomuseum van het Heuvelland stelt zijn 40 jaar ervaring ten dienste van leraren en hoogleraren! Ontdek samen met je klas het leven van weleer, inclusief de school, bevraag je over onz consumptiepatroon, leer over de ambachtelijke industrie of de productie van basisvoedsel (brood, boter), ontdek het leven van de bijen! En aarzel vooral niet om ons uw specifieke verzoeken te sturen: het Ecomuseum biedt ook programma’s op maat!

lZie de aanbieding

2 B

Praktische informatie

Ecomuseum van het Heuvelland (Pays des Collines)

Plada 6
7890 Ellezelles (La Hamaide)

  • Toegankelijk voor fietserslabel velo
  • Classification des attractions en Wallonie (3)3 soleils

Andere musea in de streek