Stichting Folon

Op 20 minuten rijden van Brussel heeft Folon ruim vijfhonderd werken ondergebracht in de hoeve van het Kasteel van Terhulpen. In vijftien tentoonstellingszalen worden aquarellen, schilderijen, etsen, voorwerpen, beeldhouwwerken, posters en illustraties getoond.

De originele en interactieve museografie, uitgewerkt door de artiest, voert u mee op een verrassende reis. Geluiden, lichtspel en optische effecten begeleiden de mooiste beelden van een van onze grote Belgische kunstenaars.

OGroepen

Scholen, studenten en groepen volwassenen kunnen het museum van de Stichting bezoeken met onze ervaren gidsen. Voor volwassen bezoekers gebruikt de stichting onafhankelijke gidsen. Bezoekuren werden uitgebreid. Dit geldt ook voor de beschikbare talen: Frans, Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Italiaans, gebarentaal, enz. De stichting organiseert ook creatieve workshops die de thema’s en technieken onderzoeken waarop Folon zich richt. De begeleider past zijn spraak en activiteiten aan de leeftijdsgroep van de deelnemers aan. Het doel van de workshop is om elke deelnemer een kunstwerk te laten maken.

lZie de aanbieding

JScholen

De Stichting Folon biedt kits en educatieve bestanden waarmee u het meeste uit uw gratis bezoek of uw klaswerk kunt halen. Thema’s: “Mensenrechten en kind” of “Het milieu”. Onze ervaren gidsen helpen je de geheimen van het museum te ontdekken door hun bezoek aan te passen aan de leeftijd van de studenten.

Creatieve activiteiten & workshops:
De aquarelworkshops zullen je bezoek aan het museum verrijken, zodat je creatief kunt omgaan met de emblematische thema’s van Folons werk.

lZie de aanbieding

MBedrijven

De Stichting Folon laat toe geïnteresseerden de locatie voor een dagvullend evenement op de site van het Solvay park te boeken: conferentie- of bedrijfsseminarie in onze speciale seminarieruimte, gecombineerd met een teambuilding, een culturele activiteit in het museum of een bezoek aan het park gericht op fauna en flora.

Privé- en nachttours:
De galerijen van het museum zijn ook beschikbaar voor privérondleidingen. Het privébezoek kan worden gevolgd door een receptie in de multifunctionele ruimte van de Stichting.

lZie de aanbieding

LPersonen met specifieke behoeften

De Stichting, die elk jaar duizenden bezoekers met fysieke of psychische kwetsbaarheden verwelkomt, kan haar bezoeken aanpassen aan specifieke verzoeken.

Rondleidingen door mensen met een handicap, die in l’Essentiel verblijven.

“Folon binnen handbereik”: tactiele en zintuiglijke begeleiding van het museum.

3 B

Praktische informatie

Stichting Folon

Drève de la Ramée 6A
1310 La Hulpe

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Toegankelijk voor fietserslabel velo
  • Classification des attractions en Wallonie (4)4 soleils
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek