Grétry Museum

Een blik in het leven van een muzikant

Dit Museum is gelegen in het geboortehuis van André Modeste Grétry en brengt hulde aan de musicus door zijn leven te illustreren aan de hand van persoonlijke objecten: boeken, partituren, brieven, manuscripten, handtekeningen van zijn  “Réflexions d’un solitaire”, een accountboek van het gezin Grétry, enz.

Ongeveer 600 documenten zijn tijdens de openingsuren of op afspraak beschikbaar voor de onderzoekers.

OGroepen

Of u nu een vrijetijdsgroep, een vereniging of een zakelijke groep vormt, een bezoek aan de musea van de stad Luik is een origineel en tof idee voor een culturele activiteit.

Duur: 1u30
Prijs: € 90 / groep van 25 personen + toegangsticketprijs voor het museum
Reservering: +32 (0) 4 221 68 37 – 32
Talen: FR, D, EN, NL, JPN

JScholen

Het museum bezoeken is leren terwijl je plezier hebt! Wat beter dan onze collecties ontdekken door middel van een spel? Interactie, verbeelding en verlichting zijn aan de dagorde en maken van uw bezoek een onvergetelijke ervaring. Kom onze creatieve ontdekkingsworkshops experimenteren om kennis en knowhow te combineren. Combineer een museumtour met ontdekking en kennismaking met verschillende technieken van de plastische kunst.
De uitdaging? Zijn zintuigen opwekken en zijn creatief talent de losse teugels geven!

Prijs: € 1 per kind + toegangsprijs voor het museum
Duur: 1u30

LPersonen met specifieke behoeften

De ontvangst en bemiddeling van kwetsbare mensen (slechthorenden, slechtzienden, …) is één van de belangrijkste speerpunten van het museum, dat tot en voor iedereen wil openstaan. Rondleidingen en bemiddelingsinstrumenten aangepast aan deze doelgroepen werden ontwikkeld door de bemiddelingsdienst. Neem rechtstreeks contact op met het museum voor nadere informatie.

2 B

Praktische informatie

Grétry Museum

Rue des Récollets, 31
4000 Liège

  • Toegankelijk voor PBMlabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek