Grotten van Goyet

Eén der mooiste grottencomplexen in België

Goed afgeschermd van de buitenwereld ontmoet je de prachtige en beschermde natuur van één van de mooiste Belgische grottencomplexen. In deze intieme wereld, daar waar de Neanderthaler en de Cro-Magnon elkaar zouden kunnen ontmoet hebben, nodigt een archeoloog-animator u uit om zeer belangrijke archeologische site te ontdekken. Dankzij deze gids kunt u het verleden aanraken, begrijpen en beleven. Interactieve ervaringen en demonstraties veranderen de grotten tot een plek van verwondering, verrassing en verrukking. Eén van de magische momenten van het bezoek is wanneer er vuur wordt gemaakt.

OGroepen

Zin om te ontspannen, open voor ontdekkingen en natuur, nieuwsgierig naar uw verleden?

Met familieleden, zielsverwanten, vrienden of collega’s bent u bij ons aan het juiste adres. Beleef een exclusieve rondleiding in de grotten samen met een archeoloog.

Programma
Volg het spoor van het water dat de grotten en hun druipstenen hebben gevormd. Een archeoloog neemt u mee om het pad van de prehistorische mens te ontdekken, daar waar de Cro-Magnon en de Neanderthaler elkaar hebben kunnen kruisen. Dankzij fac-similés van archeologische voorwerpen en de nog zichtbare sporen krijgt u een zicht op de prestigieuze archeologische site die de grotten van Goyet is. Na één van de mooiste ondergrondse parcours van Wallonië te hebben afgelegd, kan u de betovering verlengen op het terras in volle natuur door mee vuur te maken op prehistorische wijze.

lZie de aanbieding

JScholen

Alle animaties zijn opgesteld met respect voor de pedagogische verwachtingen van de competentiezuilen. De pedagogie van het gebaar, leren door te doen, is een van de motoren van de voorgestelde animaties. Ze worden ontwikkeld door de archeologen van de Préhistomuseum.

Van de 3de leerklas tot het 6de middelbaar: rondleiding in de grotten

Duik in het magische universum van de onderaardse wereld.

Van de 3de kleuterklas tot het 2de leerjaar: Piarak
Ga door de grotten op zoek naar de oudste hond ter wereld ondekt in Goyet.

Begrijp de prehistorische levenswijze door het verhaal over de ontmoeting tussen de jager en het dier

Van het 3de leerjaar tot het 2de middelbaar: Cro-Magnon en Neanderthaler, de ontmoeting.

Wandel in de sporen van de Cro-Magnon, graveer in een steen, schiet met een speerdrijver en test jouw talenten als prehistorische kunstenaar. Ontdek de Neanderthaler doorheen zijn werktuigen.

lZie de aanbieding

MBedrijven

Zin om met uw bedrijf, klanten, club of vrienden bijeen te komen op een buitengewone plek?
Kies voor originaliteit met deze formule op maat voor groepen in de grotten van Goyet.
Een aperitief, een lunch of een echte prehisto-compatibele maaltijd zijn enkele mogelijkheden in ons restaurant of in de grotten !
Om uw nagerechtje te eten gidst een archeoloog u door de grotten tot op een natuurlijk terras waar 6000 jaar geleden ook al prehistorische mensen rondliepen.
Deze originele uitstap wordt op maat voorgesteld naargelang uw wensen.

lZie de aanbieding

4 B

Praktische informatie

Grotten van Goyet

Rue de Strouvia, 3
5340 Gesves

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Classification des attractions en Wallonie (3)3 soleils
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek