Hexapoda – Insectarium Jean Leclercq: opening van het nieuw museum op 05/04/2023

Een museale ruimte volledig toegewijd aan insecten

Het Insectarium Jean Leclercq is een van de grootste insectariums van Europa en de enige museumruimte uitsluitend gewijd aan insecten in Wallonië en Brussel. Met zijn uitgebreide collectie verwilderde insecten (6 miljoen dode insecten) en levende soorten is het museum toegankelijk voor bezoekers van alle leeftijden en neemt het hen mee op een wetenschappelijke en onderhoudende reis om de fascinerende wereld van de insecten te ontdekken.

Het bezoek verloopt buiten verder in een bloementuin van 2.500 m2 en een site van 17 hectare met aangelegde ecologische wandelpaden. Ook worden tijdelijke tentoonstellingen, natuuranimaties (en stages), opleidingen, conferenties… voorgesteld.

Dit alles is gericht voor zowel de gezinnen, als voor een school- en studentenpubliek.

OGroepen

Het Hexapoda Insectarium, uniek in Wallonië, is een ideale uitstapbestemming voor groepsuitjes. U kunt met onze gids uw ontdekkingen van de fascinerende insectenwereld delen en de entomologische tuin (picknickplaats op aanvraag beschikbaar) en de natuurlijke site verkennen.

LPersonen met specifieke behoeften

De ontdekking van de natuur (en insecten) is voor iedereen toegankelijk en daarom bent u van harte welkom. Het grootste deel van het museum is toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit, net als de entomologische tuin. Parkeerplaatsen zijn ook gereserveerd bij de ingang.
Neem rechtstreeks contact op met het museum voor meer informatie.

JScholen

Kom en ontdek de fascinerende insectenwereld via ons museum en didactische en educatieve activiteiten aangepast aan kinderen van alle leeftijden (van 3 tot 18 jaar). Profiteer ook van onze entomologische tuin en de natuurlijke site om de nieuwsgierigheid van de jongste te wekken, door activiteiten voorgesteld door onze gespecialiseerde animators.

MBedrijven

Op zoek naar een ongewoon uitje? Het Hexapoda Insectarium verwelkomt u en biedt op maat gemaakte formules die seminaries kunnen combineren, het museum en de natuurlijke site kunnen bezoeken, insecten proeven (op reservering) …
Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie!

1 B

Praktische informatie

Hexapoda – Insectarium Jean Leclercq: opening van het nieuw museum op 05/04/2023

Rue de Grand-Axhe 45E
4300 Waremme

  • Wallonie Destination Qualitélabel Wallonie destination qualité

Andere musea in de streek