Huis van Metaalnijverheid en Industrie van Luik (MMIL)

Ontdek het uitzonderlijke industriële erfgoed van Luik in een voormalige metaalfabriek

Een verrassende smeltkroes van water, vuur en ijzer

In het hart van de wijk Longdoz, die lang dankzij de industrie leefde, laat het Huis van Metaalnijverheid en Industrie je op een oppervlakte van 2500 m2 het buitengewoon Luikse industrieel erfdeel van gisteren tot op heden ontdekken.

De negen zalen met permanente tentoonstellingen leveren je de geheimen van de metaalbewerking en de energieën op. Een unieke kans om je in de sfeer van de 17de en 18de eeuwse Oude Waalse Smederij onder te dompelen, en dit aan de voet van de oudste Belgische hoogoven (1693).

Tijdens het bezoek ontdek je onder andere een indrukwekkende stoommachine, het prototype van een Zenobe Gramme dynamo, het zinkbad geschonken door Dony aan keizer Napoleon… enkele van onze ongelooflijke schatten, onder vele anderen…

Tijdelijke tentoonstellingen in het Huis van Metaalnijverheid en Industrie laten collecties zien die gewoonlijk in de reserves opgeborgen zijn. Voor een beperkte tijd werpen die collecties een nieuw blik op bepaalde thema’s in verband met de opdrachten van het museum.

OGroepen

In het gezelschap van een MMIL-animator ga je verder in je ontdekking van ons erfgoed: je gaat samen de draad van de regionale industriële geschiedenis op om betekenis te geven aan de fantastische MMIL-collecties. De animatie duurt ongeveer 2 uur en wordt aangepast aan het niveau van uw groep.

lZie de aanbieding

JScholen

De verschillende thema’s die tijdens het museumbezoek aan bod komen, zijn interdisciplinair. Sociale wetenschappen, geschiedenis, wetenschappen, mechanica, milieustudies, …

De voorgestelde activiteiten zijn ontworpen op basis van het niveau van de studenten en de onderwerpen die in de klas worden gezien, en de MMIL-animators gebruiken een geschikte woordenschat zodat iedereen ze kan begrijpen en leren. Het is altijd mogelijk om onze voorstellen aan te passen aan uw specifieke onderwijsproject. Neem gerust contact op met ons team om een ​​voorbereidende bijeenkomst te organiseren.

Reserveren verplicht via: info@mmil.be 

lZie de aanbieding

MBedrijven

Heb je er ooit aan gedacht om samen met John Cockerill een conferentie te geven? Uw klanten begroeten aan de voet van een indrukwekkende stoommachine? Of uw nieuwe producten presenteren aan de voet van een hoogoven uit 1693? Dit alles is mogelijk op één plek: in het Huis van Metaalnijverheid en Industrie in Luik. Op slechts 15 minuutjes lopen van het TGV-station Luik-Guillemins en 15 minuten van de luchthaven Luik-Bierset, is de MMIL ideaal gelegen voor uw belangrijke recepties die een authentieke locatie vereisen.

lZie de aanbieding

2 B

Praktische informatie

Huis van Metaalnijverheid en Industrie van Luik (MMIL)

Boulevard Raymond Poincaré 17
4020 Liège

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Wallonie Destination Qualitélabel Wallonie destination qualité
  • Toegankelijk voor PBMlabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek