Huis van Metaalnijverheid en Industrie van Luik (MMIL)

Ontdek het uitzonderlijke industriële erfgoed van Luik in een voormalige metaalfabriek

Een verrassende smeltkroes van water, vuur en ijzer

In het hart van de wijk Longdoz, die lang dankzij de industrie leefde, laat het Huis van Metaalnijverheid en Industrie je op een oppervlakte van 2500 m2 het buitengewoon Luikse industrieel erfdeel van gisteren tot op heden ontdekken.

De negen zalen met permanente tentoonstellingen leveren je de geheimen van de metaalbewerking en de energieën op. Een unieke kans om je in de sfeer van de 17de en 18de eeuwse Oude Waalse Smederij onder te dompelen, en dit aan de voet van de oudste Belgische hoogoven (1693).

Tijdens het bezoek ontdek je onder andere een indrukwekkende stoommachine, het prototype van een Zenobe Gramme dynamo, het zinkbad geschonken door Dony aan keizer Napoleon… enkele van onze ongelooflijke schatten, onder vele anderen…

Tijdelijke tentoonstellingen in het Huis van Metaalnijverheid en Industrie laten collecties zien die gewoonlijk in de reserves opgeborgen zijn. Voor een beperkte tijd werpen die collecties een nieuw blik op bepaalde thema’s in verband met de opdrachten van het museum.

Huis van Metaalnijverheid en Industrie van Luik (MMIL)

Boulevard Raymond Poincaré 17
4020 Liège

• Musea om met het gezin te beleven!label marmaille