van Goghhuis

Ontdek het dagelijkse leven van Vincent van Gogh

Het “maison du Marais” geeft de bezoekers een zicht op het dagelijks leven van Vincent van Gogh gedurende zijn verblijf in de Borinage van december 1878 tot oktober 1880. Het is als een ware autodidact dat van Gogh binnen deze muren voor het allereerst experimenteerde met de kunstwereld.

Onmisbaar zijn de reproducties van zijn werken verwezenlijkt tijdens zijn verblijf, maar tevens zijn favoriete literaire werken, zijn briefwisseling en de stemmingsruimte met oorspronkelijk meubilair.

JScholen

Om uitwisselingen tussen het museum en de school rond hun gemeenschappelijke educatieve rol te stimuleren, biedt Maison van Gogh rondleidingen aangepast aan elk leerjaar (in het Frans of in vreemde talen). Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op bezoeken, is toegang tot het museum gratis voor leraren.

OGroepen

Het van Goghhuis biedt speciale tarieven voor groepen (vanaf 10 personen) en rondleidingen in het Frans of in vreemde talen. Een ontdekking per bus van de verschillende plaatsen die Vincent van Gogh bezocht tijdens zijn verblijf in de Borinage is ook mogelijk.

KFamilies

Waar zijn je potloden? Probeer net als Vincent van Gogh alledaagse voorwerpen te tekenen of met kleuren te spelen.

LPersonen met specifieke behoeften

Een lagere infodesk, aangepaste toiletten, parkeerplaatsen bij de ingang … maken het van Goghhuis voor een groter aantal toegankelijk.

1 B

Praktische informatie

van Goghhuis

Rue du Pavillon, 3
7033 Cuesmes

  • Classification des attractions en Wallonie (2)2 soleils
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek