Internationaal Museum van de Luchtmachtbasis van Chièvres

In de voormalige Duitse Boleitung uit 1940

Het Museum is gelegen op de eerste verdieping van de voormalige Duitse Boleitung uit 1940. Een electrische stoel zorgt ervoor dat mensen met een beperkte mobiliteit gerust naar boven kunnen. De ruimte is ontworpen als een replica van het interieur van een C-119 en het museum schetst de geschiedenis van de vliegbasis. Die start met de aankomst van de eerste (Duitse) vliegtuigen in 1918 en loopt verder met de oprichting van de huidige vlieghaven in 1940 (alweer de Duitsers), de ingebruikname door de USAF in 1944/45, de oprichting van de 7de Wing van de Belgische Luchtmacht in 1950 en tenslotte, de installatie van het Amerikaanse leger in 1967 tot vaandag.

U vindt hier een voorstelling van allerlei voorwerpen, mannequins, modellen en verschillende wapens. De gids is gratis en verder zijn nog een bar en een parking tot jullie beschikking.

KFamilies

De hele geschiedenis van de vliegbasis van Chièvres is voor uw ogen samengevat van 1918 tot heden door foto’s, objecten, modellen en modellen. Rondleiding en commentaar van ongeveer één uur door gemotiveerde en vaak oude gidsen van de Belgische luchtmacht. Het International Museum van de Luchtmachtbasis van Chièvres biedt rondleidingen aangepast aan de leeftijd van het publiek.

PSenioren

Een elektrische stoel biedt toegang tot het museum voor de ouderen.

Een elektrische stoel vergemakkelijkt de toegang van het museum voor mensen met beperkte mobiliteit.

Internationaal Museum van de Luchtmachtbasis van Chièvres

Rue de Saint Ghislain, 16