Ligny 1815 Museum

Het Ligny 1815 Museum nam zijn intrek in een 17e-eeuwse boerderij, die op de avond van de strijd dienst deed als ziekenboeg, Het bevindt zich in het hart van het slagveld, waar 150.000 mannen hard hebben gevochten. De museumruimte projecteert je tot een echte ervaring door terug te gaan in de tijd tot en met vrijdag 16 juni 1815, 48 uur voor de Slag bij Waterloo.

Laat u meeslepen door onze museumreis die u geleidelijk zal onderdompelen in deze laatste zegevierende dag voor Napoleon. Raak de geschiedenis binnen handbereik dankzij onze originele en authentieke verzamelobjecten, dankzij speelse en zintuiglijke scenario’s.

OGroepen

Een treintje …
De toeristentrein van het museum brengt je naar het slagveld, waar je de uitzichtpunten vanaf deze vlakte kunt bewonderen, op de plek waar Blücher en Wellington elkaar ontmoetten.

Een restaurant…
Proef een stukje geschiedenis en breid de ervaring uit in het museumrestaurant: “La Grange 1815”! De Grognard-hotpot kan deel uitmaken van uw toeristenmenu.

JScholen

Wilt u met uw leerlingen het Ligny 1815 Museum ontdekken?

Onze prachtige plaats doordrongen met geschiedenis stelt u voor uw studenten een dag of een halve dag te verwelkomen in een rustige, vriendelijke landelijke omgeving.

Er kunnen verschillende thema’s aan bod komen. U heeft de mogelijkheid om uw bezoekroute te definiëren in het gezelschap van onze educatieve dienst. Ontdek geschiedenis op een leuke en interactieve manier.

1. Wat gebeurde er in Ligny op 16 juni 1815?
2. The Daily in Wartime. Hoe leefden we destijds?
3. Gerommel op het slagveld!
4. Hoe werden de soldaten behandeld?
5. Van de opgraving naar het museum. Word archeoloog!

 

Catering mogelijk ter plaatse in het museumrestaurant: “La Grange 1815”. Het gerecht wordt op verzoek van de museumteams aangepast aan uw wensen en verlangens.

Het kleine toeristentreintje van het museum brengt je door het omliggende landschap naar de verschillende strategische locaties op het slagveld of leidt je naar een ander ‘gecombineerd’ bezoek.

Combineer uw bezoek door een thema naar keuze te kiezen:

1. Een melkveebedrijf of productie / verwerking van aardappel
2. Feodaal kasteel van Sombreffe
3. “Vivaqua” waterwinning (onder voorbehoud van aanvaarding)

Neem voor meer informatie contact op met het museumpersoneel. We beantwoorden graag uw vragen.

 

2 B

Praktische informatie

Ligny 1815 Museum

Rue Pont Piraux 23
5140 Ligny

  • Wallonie Destination Qualitélabel Wallonie destination qualité
  • Toegankelijk voor fietserslabel velo
  • Classification des attractions en Wallonie (3)3 soleils

Andere musea in de streek