Mons Memorial Museum

Een plaats voor samenleving, uitwisselingen en reflectie

Dit is een museum voor samenleving, een ideale plaats voor vergaderingen en intergenerationele uitwisselingen, een ruimte voor reflectie en verhoor, of nog een plaats voor debat en burgerschap…

Het Mons Memorial Museum nodigt de bezoekers uit om de veelvoudige en complexe realiteit van de oorlogsinstincten uit te diepen. Dit laatste wordt hier geconfronteerd met de verrassende geschiedenis van de stad Bergen aan de hand van een route die de bezoekers leidt vanuit de Middeleeuwen tot aan de Wereldoorlogen, via het Ancien Regime.

Met het lot van mannen en vrouwen, getuigen van talrijke gebeurtenissen, wordt men hier ondergedompeld in het dagelijks leven van de soldaten en van de burgers tijdens de oorlogsperiodes. Deze getuigenissen (brieven, schriften, interviews, enz.) vormen de leidraad van het bezoek en brengen de voorgestelde voorwerpen weer tot leven.

KFamilies

Ga met het gezin mee om de permanente collecties van het Mons Memorial Museum te ontdekken. Leer door middel van een klein boekje historische artefacten observeren en vragen beantwoorden om jezelf onder te dompelen in het leven van burgers en soldaten tijdens de conflicten die de stad Bergen van de middeleeuwen tot de Tweede Wereldoorlog hebben opgeschrikt. .

JScholen

Om uitwisselingen tussen het museum en de school rond hun gemeenschappelijke educatieve rol te stimuleren, biedt het Mons Memorial Musuem rondleidingen aangepast aan elk niveau (in het Frans of in vreemde talen), creatieve workshops om te leren terwijl je plezier hebt en evenementen voor scholen het hele jaar door. Educatieve bestanden zijn ook beschikbaar met de inhoud van het museum, documenten, cursussen om in de klas uit te werken …
Om je zo goed mogelijk op de bezoeken voor te bereiden, is de toegang tot het museum gratis voor leraren.

OGroepen

Het Mons Memorial Museum bevindt zich in het hart van de stad Bergen. Een groepsuitje is een combinatie van culturele ontdekkingen, hedendaagse architectuur, een nabijgelegen eetruimte en een levendige en dynamische stedelijke omgeving. Het Mons Memorial Museum biedt voordelige tarieven voor groepen (vanaf 10 personen) en rondleidingen in het Frans of in vreemde talen.

MBedrijven

Bied uw collega’s, werknemers of partners een lonend ontspanningsmoment in een unieke omgeving. Ontdek de huidige tentoonstelling of de permanente collecties en profiteer van de aanwezige faciliteiten voor uw conferenties, recepties of andere evenementen.
Verschillende ruimtes kunnen tot uw beschikking worden gesteld:
– Auditorium – capaciteit van 40 zittende mensen
– Cafetaria – 120 mensen tijdens een walking dinner
– Multifunctionele ruimte – 60 zitplaatsen
– Tijdelijke expositieruimte – capaciteit van 200 personen in walking dinner-formule

LPersonen met specifieke behoeften

Liften bij de receptie en tentoonstellingsruimtes, aangepaste toiletten en parkeerplaatsen bij de ingang … maken het Mons Memorial Museum voor een groter aantal toegankelijk.

1 B

Praktische informatie

Mons Memorial Museum

Boulevard Dolez, 51
7000 Mons

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Toegankelijk voor fietserslabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek