Famenne & Art Museum (FAM)

De Famenne streek door de tijden heen

Het “Musée de la Famenne”, gehuisvest in het prestigieuze 18de eeuwse Maison Jadot, werpt een bijzondere blik op de regio van de Famenne, een miskende en tegelijkertijd erg geapprecieerde regio. Aan de hand van bijzonder diverse verzamelingen ontdekt de bezoeker er de sporen die de mens in dit natuurlijke territorium heeft nagelaten. De permanente verzamelingen beslaan de periode van de middeleeuwen tot de 19e eeuw. Bij het onthaal van het museum zijn er ook tablets ter beschikking. Rondleiding op afspraak, vanaf 8 personen, in het Frans of in het Nederlands (ongeveer 1u30).

JScholen

De lokale geschiedenis beleven door het ontdekken van de gebruikte objecten en de juwelen gedragen door de verre bewoners van onze streek. Benader de wereld van de gotische beeldhouwkunst van de Meester van Waha en zijn subtiele emotie. Volg in de voetsporen van 17e-eeuwse pelgrims naar de Monumentensite en voel het mysterieuze heiligdom trillen. Doorkruis de geschiedenis van de stad Marche door middel van branden, epidemieën, bezoeken van prestigieuze personages …
Het Famenne Museum biedt leraren een uitstekende aanvulling op schooltheorie, in het Frans, Nederlands of Engels.

OGroepen

Kom je in een groep? Het Famenne-museum is het hele jaar geopend om u een individueel of een geleid bezoek toe te laten. De gids zal u de rijkdom van de collecties onthullen, van archeologie tot moderne kunst. Rondleidingen zijn op afspraak vanaf 8 personen, in het Frans of in het Nederlands, voor een duur van ongeveer 1u30.
Neem rechtstreeks contact op met het museum voor nadere informatie.

3 B

Praktische informatie

Famenne & Art Museum (FAM)

Rue du Commerce 17
6900 Marche-en-Famenne

  • Classification des attractions en Wallonie (3)3 soleils
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek