Folkloremuseum van Doornik

Het leven van Doornik tussen 1800 en 1950

Dit museum schetst het leven in de streek van Doornik tussen 1800 en 1950. Het roept de dingen des levens (geboorte, doopsel, school, beroepen, militaire dienst…) terug maar ook het dagelijks leven met zijn huishoudvoorwerpen, de mode van weleer, gezelschappen (met o.a. de Royale Compagnie du Cabaret Wallon Tournaisien) en kunststromingen (porselein, tapijten, tin, drukkunst…). Het herinnert kalender gebruiken, feesten (folklore-optochten…) en traditionele volkspelen (waaronder een erg mooi hoefijzerwerpen spel). U kunt ook Doornik onder Lodewijk XIV dankzij het grote reliëfplan ontdekken.

Rondleidingen op reservatie bij de Dienst voor Toerisme op +32 (0) 69 22 20 45

Leuke en educatieve activiteiten met respect voor het curriculum en de te implementeren vaardigheden. 1 € / leerling (-6 jaar: gratis).

Basisonderwijs: “De school van onze overgrootouders”, “Van de vonk tot de lamp”, “In een wandeling met Jeannot, het konijn van Doornik” of “Ganzespel: de perfecte kleine Doornikenaar”, “De oude ambachten”, “Populaire spellen”, “In een luchtballon met Romeo”, “Het leven van een kind in 1900”, “Een familie aan het begin van de vorige eeuw”, “Het koken van Madame Emelie”,   “Madame Emelie naait”, “Madame Emelie doet de was”. Reservering op +32 (0) 69 33 23 45

Folkloremuseum van Doornik

Réduit des Sions, 36 – 7500 Tournai