Museum van Bos en Water – Domein van Bérinzenne

De prachtige natuur in de streek van Spa

Gelegen te midden van het Domein van Berinzenne, toont het Museum van het Bos en van het Water de prachtige natuur van de regio rond Spa. Elke zaal beschikt over een reeks schatten, interactieve modules, prachtige wandbeschilderingen, opgezette dieren of andere objekten achter glazen kasten, spelen, beschreven uitleg, tekeningen en foto’s. Een sympathieke mascotte, het klein uiltje met goudgele ogen, begeleidt de jongsten bij hun bezoek. Het Museum is voledig tweetalig FR/NL. Een vertaling in het duits is beschikbaar aan de ingang.

Parkeren voor  personen met beperkte mobiliteit naast het museum

Aangepaste ingang

Lift

Houvast in het toilet

Groepstarief (minimaal 15 personen op reservering): volwassen € 3,50 – kind, student: € 2,50.
Rondleiding (minimaal 15 personen op reservering): mogelijkheid om te combineren met een begeleide wandeling in fagne of bos. ½ dag: volwassene € 9,5 – kind € 5,5 – 1 dag: volwassene € 13,5 – kind € 8,5.
Ook op het domein: The CRIE, regionaal centrum voor milieu-initiatie, biedt educatieve activiteiten, training, stages.
Het Maison de la Nature, een welkomstcentrum en tijdelijke tentoonstellingen, is het startpunt voor vele gemarkeerde wandelingen. Het José Lilien-paviljoen is een prachtige ontvangstruimte met overdekt terras, barbecue en keuken.
Het recreatiepark heeft een vijver, picknickplaatsen en barbecues.

Het pedagogisch team  van de CRIE op het domein  biedt verschillende activiteiten: schoolactiviteiten, cursussen, educatieve training voor volwassenen, tentoonstellingen, … over water, bos, klimaat, biodiversiteit, dagelijkse gebaren,. .. om te ontdekken dat iedereen een acteur van het milieu is.

lZie de aanbieding

MBedrijven

Het Lilien-paviljoen is gebouwd in het hart van het landgoed en biedt een prachtig uitzicht op het domein. Deze oase van rust is een geweldige plek voor seminaries, trainingen of vergaderingen. Grills boven een houtvuur of een banket, u kunt kiezen uit verschillende cateringopties …

lZie de aanbieding