Gourmandise Museum

De bijzondere geschiedenis van de kookkunst...

Hier vindt u de vreemde geschiedenis van Kookkunst, die aan de hand van gerei, meubels, schilderijen en authentieke gebruikte materialen verteld wordt door enthousiaste gidsen want het bezoek is op aanvraag. In een hoeve uit de 17e e. ontdek je: porte-fidibus, zagueman, bouzillé en het vliegenkabinet! De symbolische waarde van komkommer en artisjok, de toepassingen van suiker, de gevaren van de zuigfles… en nog heel wat andere vreemde feiten en dingen! Nog meer? Oude recepten in de taverne, geleide wandelingen om de wilde eetbare planten te ontdekken en tijdelijke tentoonstellingen.

OGroepen

Citaten van bezoekers: “Een juweel in een doos met Russische poppen. De schatten zijn eraangekoppeld en worden met een gedeeld plezier en verwondering onthuld.” “Ik bezocht het Musée de la Gourmandise, dat ik ten zeerste aanbeveel. […] een universum tegelijk onbekend, grappig, interessant … een vleugje humor en vragen ter ondersteuning zorgden ervoor dat de tijd doorgevlogen is”.
Ook voor jullie trouwens: een unieke collectie, een taverne die oude recepten aan het licht brengt, een warm onthaal op een 17e-eeuwse kasteelsite!
Neem rechtstreeks contact op met het museum voor verdere informatie.

LPersonen met specifieke behoeften

Mensen in moeilijkheden of gehandicapten zijn welkom in het Gourmandise Museum! Motorisch gehandicapten, visueel gehandicapten, geestelijk gehandicapten of begunstigden van artikel 27.
“Het beste nieuws is echter dat onze vereniging op 26 januari 2010 tijdens de receptie van de Waalse Ondernemersvereniging de CAP48 Award van de maatschappelijk betrokken onderneming 2009 ontving voor “haar zeer actief toegankelijkheidsbeleid ondanks beperkte middelen”.

lZie de aanbieding

JScholen

Het Gourmandise Museum is een leuk schooluitje voor jong en oud. Onder begeleiding van professionelen ontdekken ze een zeldzaam en authentiek erfgoed. Ze zijn zich bewust van de culturele diversiteit van vroeger en nu. Een originele leerplaats die uw werk op school aanvult. Deze kan trouwens de as van je bezoek bepalen!
Meer gewenst? Workshop-game over de kunst van de tafelaankleding, wandeling “op zoek naar wilde eetbare planten”, een taverne om te picknicken, binnenplaats om even stoom af te blazen!

lZie de aanbieding

MBedrijven

Een andere leefomgeving! Niets beter om verse ideeën te laten opwekken ​​ver weg van de opwinding op kantoor? In een industriegebied, in de buurt van Luik en Hoei, Bierset en Tihange met makkelijke toegang via de N90, bieden we een landelijke rustplaats met een ietwat middeleeuwse charme: het museum van de lekkernij en de ontdekking van oude gerechten. Seminaries, brainstormings, recepties, conferenties: gewelfde zalen, een taverne met haard versierd met oude voorwerpen, een terras vol bloemen en een binnenkoer staan ​​ter beschikking van de nieuwsgierigen, op zoek naar verandering.

2 B

Praktische informatie

Gourmandise Museum

Chaussée Freddy Terwagne 132a
4480 Hermalle-sous-Huy

  • Toegankelijk voor PBMlabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek