Hospitaal Onze-Lieve-Vrouw met de Roos

Een magische en tijdloze locatie: één van de oudste en uitzonderlijk bewaarde hospitalen van Europa!

Het gasthuis O.L.V. met de Roos werd in 1242 opgericht. Het is één van de laatste voorbeelden van een zichzelf bedruipend hospitaal, met boerderij, tuinen, ijskelder en kerkhof, naast de kloostergebouwen en het ziekenhuis. Het is een getuige van de werking van hospitalen tijdens de Middeleeuwen. Dit Godshuis is buitengewoon omwille van de goede staat waarin het zich bevindt, de verscheidenheid van de gebouwen, en de rijke kunst-, farmaceutische en medische verzamelingen, voorgesteld in een uniek kader.

OGroepen

Passie is aanstekelijk … Onze gidsen delen graag verhalen, kennis en emoties met u. Momenten van uitwisseling en ondervraging worden voorgesteld voor elk van onze bezoekers, en dit via verschillende soorten rondleidingen georganiseerd door het museumteam. Groepen worden verwelkomd van dinsdag tot zondag, het hele jaar door, op reservatie.

lZie de aanbieding

JScholen

Opgericht in de 13e eeuw, is het Hospitaal Onze-Lieve-Vrouw met de Roos een plek waar studenten gemakkelijk kunnen begrijpen hoe mensen leefden van de Middeleeuwen tot de 19e eeuw. Sociale status, leefomstandigheden, ziekten en zorg, plaats van spiritualiteit in de samenleving zullen onderwerpen zijn die door de voorgestelde activiteiten worden aangepakt. Ze zullen vandaag de evolutie achter de maatschappij en ziekenhuizen zien. Ons team stelt voor om ze een geweldige reis in het verleden te laten beleven, waardoor ze de huidige inzet op het gebied van gezondheid, voedsel, zorg en de plaats van iedereen in de samenleving kunnen begrijpen.

lZie de aanbieding

5 B

Praktische informatie

Hospitaal Onze-Lieve-Vrouw met de Roos

Place Alix de Rosoit 1
7860 Lessines

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Classification des attractions en Wallonie (4)4 soleils
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek