k Back /

Pret beleven in het Museum van het Waalse Leven!

Marmaille&Co: originele ontdekkingsreizigers!

Kom met je hele gezin een buitengewoon avontuur in het museum beleven! Ontdek zonder langer te wachten de activiteit Marmaille & Co die wij u voorstellen door hier te klikken.

Je verjaardag in het Museum van het Waalse Leven

Denk aan het museum om een ​​verjaardag op een originele manier te vieren! Een verrijkend en feestelijk moment wordt aangeboden in een uitzonderlijke omgeving. We maken een programma op maat van de wensen van het kind en zijn ouders. Optionele activiteit rond een verhaal, beeldhouwwerk of poppenspel (vanaf 5 jaar, afhankelijk van de gekozen activiteit). Het vieruurtje is ten koste van de ouders. Pakket van 50 € vanaf 10 kinderen en €5 per extra kind. Gratis voor het gevierde kind en zijn ouders.

Museum van het Waalse Leven

Een originele en globale kijk op Wallonië van de 19de eeuw tot op heden

Het Museum van het Waalse Leven is gelegen in het hart van Luik en werd in 2008 gerenoveerd. Het stelt een originele en globale kijk voor op Wallonië van de 19de eeuw tot op heden: menselijke en sociale geschiedenis, economie, volksovertuigingen, literatuur, folklore, ambachten, enz.  Tijdens het bezoek neemt u op een dynamische wijze het ware leven van de Walen waar.

OGroepen

Maak van uw bezoek aan het museum een ​​onvergetelijke ervaring! Het museum nodigt u uit om zijn parcours en tentoonstellingen te ontdekken door middel van activiteiten voor alle doelgroepen. Elke animatie legt grote nadruk op interactiviteit, observatie en verwondering.

lZie de aanbieding

LPersonen met specifieke behoeften

Het museum biedt specifieke activiteiten voor visueel gehandicapten.
Aan de ene kant “De hand aan de hoed”, een activiteit die ontworpen is rond het gehoor en de tastzin om u in staat te stellen actief de functies en ambachten te ontdekken met betrekking tot dit mode-accessoire.
Aan de andere kant, “Toon mij Tchantchès” waarmee je het fantastische universum van het theater kunt ontdekken. De voorstelling is specifiek ontworpen zodat iedereen volledig kan profiteren van de boeiende uitleg van de geschiedenis van het theater en de houten helden. Bovendien zal je gids je zintuigen prikkelen!

JScholen

Veel specifieke animaties zijn ontworpen voor kinderen en themarondleidingen voor studenten.

4 B

Praktische informatie

Museum van het Waalse Leven

Cour des Mineurs
4000 Liège

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Classification des attractions en Wallonie (4)4 soleils
  • Toegankelijk voor PBMlabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo