Museum van Malgré-Tout

Regionale archeologische collectie van Neanderthalers tot de Gallo-Romeinse tijd.

Het Museum van Malgré-Tout stelt collecties van regionale archeologie voor, afkomstig van opgraafwerken in de vallei van Viroin, alsook twee tijdelijke tentoonstellingen per jaar. Het Museum organiseert ook een bezoek aan drie opmerkelijke archeologische sites. De andere expositieruimten zijn samengesteld uit de galerij van de evolutie van de Mens en van zijn technieken in de Voorgeschiedenis, en het Park van de Voorgeschiedenis die reconstructies van prehistorische woningen aanbiedt. Cedarc beschikt tevens over één van de meest uitgebreide archeologische bibliotheken in België, alsook over een atelier voor afgietsels.

OGroepen

Zin in een groepsdag? Het Musée du Malgré-Tout is klaar om u te verwelkomen. Of het nu gaat om het ontdekken van onze permanente collecties, onze tijdelijke tentoonstellingen of onze workshops, wij passen ons aan uw verzoek aan, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen om ons uw wensen te laten weten.

lZie de aanbieding

JScholen

Een leuke reis in de tijd, in de voetsporen van mensen uit de Oertijd tot het Gallo-Romeinse tijdperk. Afhankelijk van de onderwerpen die op school worden besproken, kunt u rondleidingen door onze collecties, de prehistorische galerij of tijdelijke tentoonstellingen kiezen. Of het nu gaat om het afvuren met een booster, het vuur voor het bestaan van lucifers of om Gallo-Romeinse munten: vanaf de kleuterschool tot het einde van de middelbare school zullen onze aangepaste educatieve activiteiten de studenten in staat stellen om de gebaren uit het verleden te reproduceren. Elke student mag zijn prestaties meenemen. Laat u verleiden en neem contact met ons op om een ​​onvergetelijke dag voor uw studenten te organiseren.

MBedrijven

Wilt u een teambuilding, tijd doorbrengen met collega’s of een dag aanbieden aan klanten? Het Musée du Malgré-Tout staat klaar om u ’s ochtends met een ontbijt te verwelkomen, indien u dat wenst. Of het nu gaat om het ontdekken van onze permanente collecties, onze tijdelijke tentoonstellingen of onze workshops, wij passen ons aan uw verzoek aan, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen om ons uw wensen te laten weten.

LPersonen met specifieke behoeften

Het Musée du Malgré-Tout heeft er een punt van gemaakt om cultuur voor iedereen toegankelijk te maken. Het is in deze context dat het museum, onze permanente collecties en onze tijdelijke tentoonstellingen toegankelijk zijn voor PMB’s. Onze animators verwelkomen slechtzienden en mentaal uitgedaagden, kinderen, tieners en volwassenen. We hebben ook specifieke animaties ontworpen voor slechtzienden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

lZie de aanbieding

20 B

Praktische informatie

Museum van Malgré-Tout

Rue de la Gare 28
5670 Treignes

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Wallonie Destination Qualitélabel Wallonie destination qualité
  • Classification des attractions en Wallonie (4)4 soleils
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek