Piconrue – Museum van de Grote Ardennen

Het PICONRUE MUSEUM neemt u mee op een reis door het hart van de Ardense cultuur via de ontdekking van haar rijk materieel en immaterieel patrimonium. Piconrue, dat zijn drie tentoonstellingsruimtes die verschillende en elkaar aanvullende perspectieven bieden op de Ardenner van gisteren en van vandaag: het referentieparcours van de levensfases, het Huis der Legendes en tijdelijke tentoonstellingen.

K"De leeftijden" verkennen met het gezin!

Aan boord een tijdmachine … met bestemming de Ardennen van 100 jaar geleden. Begeleid door de knuffel Jeannot Lapin kan je de  je de Ardenner vergezellen op de paden van zijn leven en (her) ontdek je eigen persoonlijke en familiegeschiedenis.

Praktische informatie:
Publiek: vanaf 5 jaar
Boek: € 5  (alleen in het Frans)

OGroepen

Geboren worden, leven en sterven in de Ardennen. Dompel je onder in de traditionele samenleving, tussen 1850 en 1950, en begeleid de Ardenner op de paden van zijn leven. Al snel zult u merken dat de veranderingen na de oorlog de leeftijden hebben veranderd, waardoor de Ardennen in het tijdperk van de moderniteit zijn beland! Tijdens rondleidingen rond een selectie vlaggenschipobjecten op de referentiecursus kijken jong en oud speciaal naar de Ardennen en de wereld. Er kan ook een rondleiding door het “Maison des Légendes”of de tijdelijke tentoonstelling worden georganiseerd.

Verplichte reservering.

LPersonen met specifieke behoeften

De tentoonstellingen van het Piconrue-Musée de la Grande Ardenne staan ​​open voor iedereen, ze zijn toegankelijk voor begunstigden van artikel 27 en mensen met beperkte mobiliteit.

JScholen

Reis terug in de tijd, bevraag erfgoed, ontdek wortels … en vleugels! Vanaf de kleuterschool hebben de activiteiten voor het schoolpubliek tot doel een participatieve en speelse ontdekking van de Ardennen en haar mensen te bieden. De kinderen zijn te allen tijde actief: het mediationteam stelt hen in staat om zelf te zien en te begrijpen, zichzelf in vraag te stellen en standpunten uit te wisselen. Aan het einde van het bezoek ontvangt elk kind le Journal de Léontine et Augustin: souvenirobject, synthese- en uitbreidingsinstrument, het symboliseert de ervaring die in het museum wordt beleefd en maakt het mogelijk om het opnieuw te benaderen.

MBedrijven

Organiseer uw evenementen in het museum! Of het nu een werkdag is (training, teambuilding, specifieke rondleiding: je erfgoed toe-eigenen om jezelf beter te kennen, te begrijpen, te accepteren in wat ons als persoon of als gemeenschap onderscheidt) of avondevenement (conferentie, seminarie, rondleiding voor uw team / personeel of uw klanten), het Piconrue-Museum van de Grote Ardennen biedt een hele infrastructuur: klooster, cafetaria, audiovisuele ruimte, publiek …

6 B

Praktische informatie

Piconrue – Museum van de Grote Ardennen

Place en Piconrue, 2
6600 Bastogne

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Classification des attractions en Wallonie (2)2 soleils
  • Toegankelijk voor PBMlabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek